Τουρκικός Τύπος: «Γιατί χάσαμε την Ολυμπιάδα;»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Γιατί χάσαμε;» είναι ο τίτλος της Vatan που αναφέρεται στο θέμα της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων όπου η Κωνσταντινούπολη έχασε την ευκαιρία και το Τόκιο ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης για το 2020. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα « το ενδεχόμενο πολέμου στη Συρία, τα σκάνδαλα ντόπιγκ των τούρκων αθλητών αλλά και τα γεγονότα σχετικά με το πάρκο Γκεζί ήταν οι βασικοί λόγοι που η Κωνσταντινούπολη έχασε την μεγάλη ευκαιρία»

«Αγνόησαν του Μουσουλμάνους» είναι ο τίτλος της Türkiye που αναφέρεται στην αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την ψηφοφορία για την ανάληψη της Ολυμπιάδας. « Αν μιλάς για Ολυμπιακό πνεύμα θα πρέπει να το διαδίδεις με νέες πόλεις και όχι να το δίνεις σ’ αυτές που το έχουν οργανώσει ήδη» φέρεται να έχει δηλώσει ο τούρκος πρωθυπουργός που αντέδρασε και για τη Σενεγάλη που είναι μια Μουσουλμανική χώρα αλλά στήριξε το Τόκιο.

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που χαίρονται» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με την υπόθεση της Ολυμπιάδας με τον τούρκο πρωθυπουργό να αντιδρά σε όσους ήταν αντίθετοι με την ανάληψη της διοργάνωσης. « Στην Ολυμπιάδα δεν συμπεριφέρθηκαν έντιμα. Έκοψαν τους δεσμούς με 1.5 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνους» φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν.