3 Τούρκοι πτέραρχοι παραιτήθηκαν

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Σε παραίτηση προχώρησαν τρεις Τούρκοι Πτέραρχοι – οι Νεζίχ Νταμτζί, Ατίλα Οζτούρκ και Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου – την παραμονή της κρίσιμης συνεδρίασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας  που ξεκινάνε σήμερα   1η Αυγούστου.
 Όπως αναφέρεται  σε μέρος του Τουρκικού τύπου ο Νεζίχ Νταμτζί, συνδέεται με τη θανάσιμη αεροπορική επιδρομή στο Ουλούντερε, καθώς ήταν ένας από τους τρεις αξιωματικούς που είχαν δώσει την εντολή για την εκτέλεσή της. Από τον βομβαρδισμό είχαν σκοτωθεί πάνω από 30 άμαχοι Κουρδοι που κινούνταν σε μονοπάτια στα σύνορα. Πρόσφατα, δήλωσε τη συμπάθειά του προς τους διαδηλωτές για το πάρκο Γκεζί. Ο Νταμτζί έχει ήδη καταθέσει αίτηση για συνταξιοδότηση, και η αίτηση θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.
 Σχετικά με τους άλλους δύο, ο Ατίλα Οζτούρκ είναι κατηγορούμενος σε δίκη κατασκοπείας, και ο  Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου κατηγορείται ότι εμπόδισε την επίθεση εναντίον ισραηλινών αεροπλάνων, όταν αυτά εντοπίστηκαν να συλλέγουν πληροφορίες σχετικές με τις τουρκικές βάσεις.
 ΕπισημαίνεΤαι ότι οι παραιτήσεις προέκυψαν λίγες μόνο μέρες αφότου ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ουδέποτε έδωσε εντολή για την αεροπορική επιδρομή στο Ουλούντερε. 
 Η κίνηση των τριών να επιλέξουν τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για την υποβολή της παραίτησής τους, χαρακτηρίζεται ως συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους τους να υποδαυλίσουν κρίση.Το Γενικό Επιτελείο εππιδιωκει την άρση των παραιτήσεων