«Τσαμπουκάς» Ερντογάν: «Δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω στο θέμα της ενέργειας στην Κύπρο»

Ο Ερντογάν λέει ότι δεν θα υποχωρήσει ποτέ στα ενεργειακά της Κύπρου.

»Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε ποτέ στις ενεργειακές πολιτικές όσον αφορά τη “Βόρεια Κύπρο”».Αυτό, μεταξύ άλλων ανεφερε  ο Τουρκος Πρόεδρος 
Ταγίπ Ερντογάν  σε ομιλία που πραγματοποίησε κατά την κήρυξη έναρξης των εργασιών του 6ου Παγκόσμιου Φόρουμ Ρυθμιστικών Θεμάτων Ενέργειας, το οποίο ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαΐου..

Ο κ. Ερντογάν, λοιπόν είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του :

«Η Τουρκία είναι χώρα στο επίκεντρο των διαδρόμων Ανατολής-Δύσης, και Βορρά – Νότου. Είμαστε της άποψης ότι τα ενεργειακά προβλήματα θα μπορέσουν να επιλυθούν σε μόνιμη βάση με την ενδυνάμωση του διαλόγου.Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε από την πολιτική μας σχετικά με την `ΤΔΒΚ` και τις πηγές ενέργειες του νησιού. Το δηλώσαμε και το δηλώνουμε με κάθε ευκαιρία ότι ανήκουν σε ολόκληρο το λαό του νησιού όλες οι πηγές στην περιοχή. Για τις πηγές οι οποίες θα εξορυχτούν και θα αξιοποιηθούν εκεί και για τη μεταφορά τους στη διεθνή αγορά, χώρα κλειδί είναι η Τουρκία. Στην Κύπρο όπως και στο Ιράκ αν επιτευχθεί συμφωνία περισσότερο ικανοποιημένοι θα είμαστε εμείς.  Όπως μέχρι σήμερα διατηρήσαμε την πολιτική μας βούληση για λύση στο νησί και πάντοτε είμαστε ένα βήμα μπροστά, έτσι και από δω και προς θα διατηρήσουμε την ίδια στάση», είπε ο κ. Ερντογάν.

»Σήμερα, πρόσθεσε,υπάρχει μια οικονομικά κραταιά Τουρκία. Παρά την ενεργειακή συμβολή της Τουρκίας, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ενέργεια είναι ένα από τα κεφάλαια που μπλοκάρονται στις ενταξιακές μας διαπραγματεύσεις. Εμείς, θα συνεχίσουμε το έργο μας. Θα διατηρήσουμε την εποικοδομητική μας συμβολή στο όνομα της σταθερότητας και της ειρήνης. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την πολιτική μας, υπέρ της ανάπτυξης που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο».