ΗΠΑ «καλοβλέπουν» την αντιπολίτευση στη Τουρκία

Eυπρόσδεκτος στις ΗΠΑ και η επίσκεψή του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα κ. Francis Ricciardone για τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος   CHP, κ.Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον οποίο συναντήθηκε χωρίς δημοσιότητα.
Αίσθηση προκαλεί το ότι η  εφημερίδα Taraf εκτιμά πως μέσω της συνάντησης αυτής επιχειρήθηκε να δοθεί ένα  συγκεκαλυμμένο μήνυμα προς την τουρκική Κυβέρνηση. Και αυτό προφανώς διότι  όπως εκτιμούν πολλοί αναλυτές,  η κυβέρνηση Ερντογάν κάνει»τσαλιμάκια» στις ΗΠΑ και »σπρώχνει» την κοινωνία προς το συντηρητικό ισλάμ.

 Η συνάντηση, η οποία κράτησε 2,5 ώρες, επικεντρώθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και στην επικείμενη επίσκεψη Κιλιτσντάρογλου στις ΗΠΑ.Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν επίσης τα επεισόδια στο Γκεζί, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία και οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις. 
Ο τυπος γράφει ακόμα ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, χωρίς ο κ.Κιλιτσντάρογλου να έχει ενημερώσει τους στενότερους συνεργάτες του. 

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκία: Το πάρκο Γκεζί έγινε κόμμα!

Ερντογάν: «Μπορώ να γκρεμίζω και τζαμί για να φτιάξω δρόμο»