Βολές κατά Ερντογάν: «Το μεγαλύτερο φιάσκο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας»

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα από τη Ρώμη να «έδωσε γραμμή» στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν να ασχοληθούν με την Αλεξανδρούπολη, την αναβάθμιση του λιμανιού της και την ουσιαστική μετατροπή της σε «Σούδα ΙΙ» μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας MDCA με τις ΗΠΑ, ωστόσο δεν φαίνεται να τους έπεισε, βοηθούσης και της αντιπολίτευσης.

Έτσι για παράδειγμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «ρεζίλεψε» την χώρα του με την αποτυχία στην απόκτηση των F-35 από τις ΗΠΑ: «Λένε κάποιοι ότι είναι παγκόσμιος ηγέτης ο Ερντογάν, αλλά γίναμε ρεζίλι με τα χρήματα μας για τα F-35», δήλωσε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τηλεοπτικός σταθμός FOX που έκανε λόγο για φιάσκο άνευ προηγουμένου σχετικά με τα F-35: «Παραλάβαμε τα S-400 τα οποία δεν χρησιμοποιούμε και χάσαμε τα F-35, στα οποία ήμασταν και συμπαραγωγοί. Αυτό που συνέβη είναι το μεγαλύτερο φιάσκο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Αντιθέτως τη «γραμμή Ερντογάν» για την Αλεξανδρούπολη ακολούθησαν οι συνήθως φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.

«Η βάση της Αλεξανδρούπολης ενοχλεί τον Τουρκικό λαό» γράφει χαρακτηριστικά η Sabah, ενώ η φιλοκυβερνητική Yeni Safak στο πρωτοσέλιδο της παρουσιάζει το «ζήτημα της Αλεξανδρούπολης».

Η «ενόχληση» αφορά στο γεγονός ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις θα σταθμεύουν σε ένα σημείο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία…

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr