OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Βόμβα» Πεκέρ: Ο Σοϊλού έδινε παράνομα όπλα σε πιστούς του μετά το πραξικόπημα του ’16 – Θα «έριχνε» τον Ερντογάν;

09/07/2021 - 13:04
«Βόμβα» Πεκέρ: Ο Σοϊλού έδινε παράνομα όπλα σε πιστούς του μετά το πραξικόπημα του ’16 – Θα «έριχνε» τον Ερντογάν;
Share on FacebookShare on Twitter

Ο καταδικασμένος αρχιμαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, προχώρησε σε μια σειρά από νέες κατηγορίες εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, λέγοντας ότι ο υπουργός είχε εξοπλίσει παράνομα πολιτικές ομάδες κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Πεκέρ ανέφερε ότι ένα λευκό αυτοκίνητο φορτωμένο με «ένα κιβώτιο με Kalashnikovs» πήγε στον Μπαλάτ, μια συντηρητική γειτονιά στην Κωνσταντινούπολη, καθώς στελέχη του στρατού προσπαθούσαν να καταλάβουν την εξουσία τη νύχτα της 15ης Ιουλίου του 2016.

«Ο Οσμάν Τομακίν ήρθε για την παράδοση των όπλων με ένα μαύρο VW Passat», δήλωσε ο Πεκέρ, αναφερόμενος σε έναν υψηλά ιστάμενο υποστηρικτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Το αυτοκίνητο είχε καταγραφεί στον επαρχιακό πρόεδρο της νεολαίας του AKP, διασφαλίζοντας ότι «δεν θα το σταματήσει η αστυνομία», δήλωσε ο αρχιμαφιόζος. Ο πρόεδρος του κλάδου νεολαίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και ένας δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχαν επίσης στη διανομή των παράνομων όπλων, πρόσθεσε.

Οι ισχυρισμοί του Πεκέρ προκαλούν τριγμούς στην τουρκική πολιτική σκηνή από τον Μάιο, όταν άρχισε να δημοσιοποιεί μεγάλα βίντεο με λεπτομερείς καταγγελίες περί εγκληματικής δραστηριότητας ανώτερων στελεχών της κυβέρνησης του AKP.

Δείτε ακόμη Πεκέρ: Οι αποκαλύψεις του ξεκίνησαν έρευνες των αρχών για δολοφονία δημοσιογράφου

Τον περασμένο μήνα, ο αρχιμαφιόζος είπε ότι θα ανέστειλε προσωρινά τις εκπομπές, επικαλούμενος προειδοποιήσεις από τοπικούς αξιωματούχους στη χώρα που βρήκε κρησφύγετο, και η οποία -σύμφωνα με αναφορές- είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από τότε συνέχισε να χρησιμοποιεί το Twitter για να εκτοξεύει κι άλλες κατηγορίες και να απαντά σε ερωτήσεις από το κοινό.

Κατά τον Πεκέρ, ο Σοϊλού παρείχε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από πολίτες όταν επιδίωξαν να εισβάλουν στα γραφεία του Τουρκικού Ινστιτούτου Ραδιοτηλεόρασης (TRT) αφού ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είχε καταληφθεί από πραξικοπηματίες στρατιώτες.

«Αυτά τα όπλα δεν είναι καταχωρημένα στις κρατικές αποθήκες», πρόσθεσε.

Ο Πεκέρ, ένας ένθερμος Τούρκος εθνικιστής, δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται στον οπλισμό των απλών πολιτών.

«Πιστεύω ότι τέτοιες δομές πρέπει να υπάρχουν, υπερασπίζομαι το πνεύμα του Teşkilat-Mah Mahsusa», είπε, αναφερόμενος στην οργάνωση που ήταν υπεύθυνη για μυστικές επιχειρήσεις κατά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, είπε ο Πεκέρ, ο Σοϊλού συνέχισε να διανέμει όπλα και μετά την αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος. Και στο σημείο αυτό ο Πεκέρ έριξε τη «βόμβα»: Ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίχθηκε από μια «αμφιβόλου ταυτότητας οργάνωση» που ήθελε να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Πεκέρ

«Το μεγαλύτερο μέρος μιας συνωμοσίας για να προκαλέσει το εθνικό και θρησκευτικό συναίσθημα και να δρομολογήσει εμφύλιο πόλεμο είναι αυτά τα όπλα που διένειμες σε πολλές οργανώσεις κάτω από το τραπέζι μετά τις 15 Ιουλίου», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού.

Απαντώντας σε μια ερώτηση βουλευτή του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Gamze Taşçer, η κυβέρνηση είχε δηλώσει κατά το παρελθόν πως 106.704 «κομμάτια» λείπουν από την απογραφή των ενόπλων δυνάμεων, μερικά από τα οποία «φαίνεται να είναι τα όπλα που διανεμήθηκαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».

Δείτε επίσης Ερντογάν: Ο μαφιόζος Πεκέρ θέλει να βλάψει την Τουρκία -Υπερασπίστηκε τον Σοϊλού

«Υπέβαλα γραπτή ερώτηση στις 23 Ιανουαρίου του 2019 για να απαντήσει ο Σουλεϊμάν Σοϊλού και η απάντηση ήρθε ένα χρόνο αργότερα», είχε δηλώσει ο Taşçıer. «Ήθελα να μάθω τι συνέβη στα όπλα που χάθηκαν στις 15 Ιουλίου, αλλά φαίνεται ότι ρώτησα τον λάθος άνθρωπο».

Τουλάχιστον μία δολοφονία διαπράχθηκε δύο εβδομάδες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα με όπλο που παραδόθηκε σε κάποιον μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση της Άγκυρας, είχε προσθέσει ο Taşçıer.

«Ο Σεντάτ Πεκέρ κατηγορεί ανοιχτά τον Σουλεϊμάν Σοϊλού για ίδρυση και διεύθυνση ένοπλης παράνομης οργάνωσης», σχολίασε ο δημοσιογράφος Can Dündar.

Επιπλέον, ο ακαδημαϊκός Karabekir Koyuncu είπε ότι οι νέες αποκαλύψεις του Πεκέρ ήταν οι πιο σοβαρές που έχει κάνει μέχρι τώρα: «Υποστηρίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει μια μυστική, ένοπλη οργάνωση πιστή στον εαυτό του. Εκ μέρους ποιού, με ποια όπλα, ενάντια σε ποιον; Υπάρχουν κι άλλες ομάδες;», αναρωτήθηκε.

Πηγή: Ahvalnews

Tags: ΠΕΚΕΡΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣΕΝΤΑΤ ΠΕΚΕΡΣΟΙΛΟΥ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert