Χημικά στους Κούρδους πάνε να «φορτώσουν» οι Τούρκοι

Nα »φορτώσει» στους Κούρδους του ΡΚΚ χημικά όπλα - ώστε να είναι ευάλωτο στην διεθνή κοινή γνώμη και σε προβοκάτσιες – επιχειρεί η τουρκική Μυστική Υπηρεσία ΜΙΤ. Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, στην πρώτη σελίδα όπου χωρίς την παρουσίαση κανενός  στοιχείου  γράφει ότι  σύμφωνα με πληροφορίες της ΜΙΤ, το PYD, που είναι ο βραχίονας του ΡΚΚ στη Συρία, εξασφάλισε από τη Συρία χημική ουσία, της οποίας η ονομασία είναι «Victory X» ( χαρακτηρίζεται και αέριο νεύρων) και την έστειλε στο βόρειο Ιράκ. 

Διαπιστώθηκε,ισχυρίζεται χωρίς στοιχεία, ότι η οδηγία για την εξασφάλιση χημικών όπλων είχε φθάσει τον περασμένο Ιούνιο απευθείας από το όρος Καντίλ. Επίσης έγινε γνωστό, ισχυρίζεται πάλι,  πως το PYD, το οποίο συγκρούεται με το μέτωπο Αλ-Νούσρα στο βόρειο Ιράκ, έχει εξασφαλίσει επίσης μία συγκεκριμένη ποσότητα κυανιούχου αερίου. 

Η ΜΙΤ λέει ότι τον τελευταίο καιρό συνεχίζονται οι δραστηριότητες του καθεστώτος της Συρίας για εξασφάλιση τέτοιου είδους όπλων και είπε πως προσελκύει την προσοχή το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος χημικά όπλα, που έχουν μόνιμες επιδράσεις, να περάσουν στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μετά την προειδοποίηση της ΜΙΤ, αυξήθηκαν τα μέτρα των θεσμών που δίνουν μάχη με την τρομοκρατία, κατά των χημικών όπλων.