OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γιλντιρίμ: Η τουρκική επιχείρηση στη Συρία θα συνεχιστεί μέχρι να υποχωρήσουν οι Κούρδοι μαχητές

25/08/2016 - 00:11
Share on FacebookShare on Twitter

 Η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία εντός του συριακού εδάφους με την στήριξη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί έως ότου οι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) επιστρέψουν ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε και μεταδόθηκε ζωντανά από το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk, η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δεν μπορεί να αγνοηθεί εάν πρέπει να βρεθεί μια πολιτική επίλυση στην σύγκρουση της Συρίας.

Νωρίτερα σύροι αντάρτες με την υποστήριξη των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν πλήρως την πόλη Τζαράμπλους, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, αποσπώντας την από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έπειτα από μια επιχείρηση η οποία διήρκεσε μερικές ώρες. Την πληροφορία επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ η οποία καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου στη Συρία.

«Ολόκληρη η Τζαράμπλους απελευθερώθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ Οτμάν, διοικητής μιας οργάνωσης ανταρτών, της Σουλτάν Μουράντ, που συμμετείχε στην επίθεση για την κατάληψη της πόλης αυτής στη βόρεια Συρία.
Ένας εκπρόσωπος μιας άλλης οργάνωσης των ανταρτών, της Νουρεντίν αλ Ζίνκι, δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές υποχώρησαν προς την κατεύθυνση της πόλης αλ Μπαμπ, νοτιοδυτικά της Τζαράμπλους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα, γνωστοποίησε από την πλευρά του πως η Τζαράμπλους έπεσε στα χέρια των ανταρτών καθώς «ελάχιστη αντίσταση» προβλήθηκε από την πλευρά των τζιχαντιστών.
Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε σήμερα μια επιχείρηση δίχως προηγούμενο στη Συρία, όπου έστειλε άρματα μάχης, αεροσκάφη και ομάδες των ειδικών δυνάμεων για να βοηθήσει τους σύρους αντάρτες να εκδιώξουν το ΙΚ από τη Τζαράμπλους, πολύ κοντά στα σύνορα.

Είναι η πρώτη φορά αφότου το ΙΚ ανακήρυξε, τον Ιούνιο του 2014, την ίδρυση του «χαλιφάτου» του στις περιοχές που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του στο έδαφος της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ που οι τζιχαντιστές πρόβαλαν τόσο λίγη αντίσταση σε μια επίθεση για την ανακατάληψη μιας περιοχής που κατείχαν.

Σύμφωνα με τον γάλλο γεωγράφο Φαμπρίς Μπαλάνς, ο οποίος είναι ειδικός στη Συρία, η Τζαράμπλους έχει περίπου 30.000 κατοίκους, οι μισοί εκ των οποίων είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι. Ο πληθυσμός της είναι κυρίως αραβικός αλλά πριν από την κατάληψη της πόλης από το ΙΚ, τον Ιανουάριο του 2014, στην πόλη ζούσαν πολλά μέλη της τουρκομανικής και της κουρδικής μειονότητας.

Tags: ΓΙΛΝΤΙΡΙΜΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42
F-35: Την πώληση 48 stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Σαουδική Αραβία εξετάζουν οι ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

13/12/2025 - 12:13
Tayfun
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tayfun: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας – «Είναι έτοιμος για υπηρεσία» [vid]

12/12/2025 - 16:27

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του - Online υπολογισμός

Συνταγή για σούπα κάστανο βελουτέ

Μαίρη Συνατσάκη: Η κόρη μου είναι παντοτινά η αισιόδοξη νότα στην καθημερινότητά μου, το φως και ο ήλιος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert