Συρία: Τουρκικός Στρατός «αναπτύσσεται» στο κουρδικό Κομπάνι

Ο τουρκικός Στρατός εισήλθε στα χωριά Μπομπενε και Σιφτεκε το απόγευμα της Κυριακής και σύμφωνα με τους ντόπιους οι Τούρκοι στρατιώτες άρχισαν να ναρκοθετούν την περιοχή. Όπως αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar, σε περίπτωση που οι τουρκικές δυνάμεις αρνηθούν να αποσυρθούν, οι Κούρδοι μαχητές του YPG προειδοποιούν πως “θα απαντήσουν”.

Η τουρκική διείσδυση στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι της Συρίας απειλεί να αναζωπυρώσει το τεταμένο κλίμα εκεί. Από τον Ιούλιο του 2015, που κατέρρευσε η εκεχειρία μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του ΡΚΚ, οι σχέσεις της Τουρκίας με τους Κούρδους έχουν οξυνθεί.

Πέρυσι τον Αύγουστο οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στην βόρεια Συρία στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη”, υποτίθεται για επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού κράτους. Στην πραγματικότητα όμως έδωσε στην Άγκυρα το πρόσχημα να διεξάγει επιχειρήσεις σε κουρδικά εδάφη, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τους ενόπλους Κούρδους της “τρομοκρατικής”, κατά την τουρκική κυβέρνηση, οργάνωσης YPG.