Tow: Νέα σύμβαση για αντιαρματικά βλήματα από τις Η.Π.Α.

Ο αμερικανικός στρατός συμφώνησε σε συμβόλαιο αξίας περίπου 130 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση και για τη συνέχιση της παραγωγής του οπτικά καθοδηγούμενου, ασύρματου αντιαρματικού βλήματος TOW, από την αμερικανική εταιρία Raytheon.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αντιπροσωπεύει μια τροποποίηση της υπάρχουσας σύμβασης παραγωγής της Raytheon ύψους 320 εκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως δήλωσε ο Kim Ernzen, Αντιπρόεδρος της Raytheon Land Warfare Systems.

«Η ακρίβεια και η δύναμη πύρος του TOW προσφέρουν στα αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Η παγκόσμια ζήτηση για το σύστημα TOW εξακολουθεί να είναι ισχυρή και αναμένουμε να το παράγουμε και να το παραδίδουμε για πολλά χρόνια».

Οι τελευταίες εκδόσεις του οπλικού συστήματος TOW δίνουν στους στρατιώτες την ικανότητα να καταστρέφουν άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα όντας σε θέση να διαπεράσουν όλα τα γνωστά συστήματα θωράκισης.

Το όπλο έχει αγοραστεί και βρίσκεται σε ενεργό υπηρεσία σε περισσότερες από 20 χώρες και αναμένεται να παραμείνει εν υπηρεσία έως το 2050

 

ΠΗΓΗ: https://sputniknews.com/