Τουρκία: Ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας, ΗΠΑ και Ισραήλ, καθώς υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι καταδικάζουν την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρει την Πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, αλλά και την πρωτοφανή αγριότητα κατά την επιχείρηση καταστολής των διαδηλωτών στην Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολού, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καλίν, δήλωσε πως: «η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη της, η Ιερουσαλήμ δεν είναι μόνη της. Η κατοχή θα τελειώσει και η αλήθεια θα επικρατήσει».

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Μποζντάγκ δήλωσε: «Οποιαδήποτε κίνηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ είναι άκυρη και χωρίς ουσία¨. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν δυσφορία, ανασφάλεια, αστάθεια, κρίσεις και συγκρούσεις στην περιοχή». O Μποζντάγκ πρόσθεσε ότι: » Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι συνυπεύθυνοι για τις σφαγές στην Γάζα».

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο να λάβει παραπάνω μέτρα πίεσεις προς το Ισραήλ, πέρα από τις φραστικές καταδίκες.

Πηγή Anadolu Agency.