Τουρκικές Εκλογές 2018: Ο Ερντογάν ακυρώνει αεροπορικές επιδείξεις επειδή οι πιλότοι χαιρέτησαν αντίπαλό του

Με τα δημοσκοπικά ποσοστά του να πέφτουν, ο Ερντογάν δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, καθώς φτάνει στο σημείο να ακυρώσει αεροπορική επίδειξη, επειδή οι πιλότοι χαιρετήθηκαν με τον κύριο αντίπλαο του.

Οι επερχόμενες αεροπορικές επιδείξεις μιας ομάδας πιλότων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ακυρώθηκαν εξαιτίας φωτογραφιών που τους έδειχναν να σφίγγουν το χέρι του κύριο αντιπάλου του Ερντογάν, υποψήφιου του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Muharrem İnce σε αεροδρόμιο.

Ο Ince χαιρέτησε τους πιλότους των αεροπορικών επιδείξεων SoloTürk και τους έδωσε το χέρι στο αεροδρόμιο της Σαμψούντας στις 19 Μαΐου, καθώς επέστρεφε από εορτασμούς της Ημέρας Νεολαίας και Αθλητισμού στην επαρχία του Ευξείνου Πόντου.

Ο αξιωματούχος του CHP Barış Yarkadaş έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter την Παρασκευή ότι οι επερχόμενες αεροπορικές επιδείξεις των πιλότων SoloTürk ακυρώθηκαν εξαιτίας της συνάντησής τους με το İnce.

«Αυτό ονομάζεται φόβος», δήλωσε ο Yarkadaş.

Σε παρόμοια εξέλιξη, ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Cerrahpaşa της Κωνσταντινούπολης, καθηγητής Alaattin Duman, απομακρύνθηκε από τη θέση του αρκετές ώρες μετά την επίσκεψη του Ince στην πανεπιστημιούπολη την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας εξέδωσαν ανακοίνωση την Παρασκευή, στην οποία αρνούνται τις καταγγελίες και δήλωσαν ότι οι επιδείξεις είχαν ακυρωθεί από τις 12 Μαΐου.

Στην Τουρκία θα διεξαχθούν σύντομα προεδρικές και γενικές εκλογές στις 24 Ιουνίου. Ο προεδρικός υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι ο ηγέτης και ο νυν πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έχει προσελκύσει εκτεταμένη κριτική για τη χρήση κρατικών πόρων για την προεδρική του εκστρατεία, ενώ δεν επιτρέπει στους υποψηφίους της αντιπολίτευσης να εκτελούν ελεύθερα τις εκστρατείες τους.

Πηγή Turikish Minute