Trojan: Πως ο Κινέζικος «Δούρειος Ίππος» έκανε ανενόχλητες υποκλοπές στις ΗΠΑ – ΦΩΤΟ

Ο κινεζικός στρατός έβαλε κρυφά μικροτσίπ τα οποία σε μέγεθος είναι σαν κόκκοι ρυζιού σε τοπικές γραμμές επικοινωνιών, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε δίκτυα δεδομένων σημαντικών διοικητικών κέντρων όπως το Υπουργείο Άμυνας ακόμα και την CIA, σύμφωνα με την είδηση βόμβα του Bloomberg.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, έπειτα από ειδική έρευνα που διήρκησε τρία χρόνια, διαπίστωσαν το κινεζικό “κόλπο. Κινεζικές εταιρείες είχαν αναλάβει την κατασκευή διακομιστών, οι οποίοι έπειτα εγκαταστάθηκαν σε υπολογιστές μιας startup εταιρείας, όπου με ειδικά διαμορφωμένα λογισμικά απέκτησαν πρόσβαση, σαν ένας άλλος “δούρειος ίππος” που είχε αποτέλεσμα κινέζοι χάκερς να έχουν στη διάθεσή τους ευαίσθητες πληροφορίες και έγγραφα.

Οι συγκεκριμένοι διακομιστές εντοπιστηκα στα κέντρα δεδομένων του Υπουργείου Άμυνας, σε λειτουργίες των αεροσκαφών της CIA και σε δίκτυα πλοίων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με την έρευνα και η αποκάλυψη ώθησε τους αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας να συγκροτήσουν μια μικρή ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών ώστε να αποκατασταθεί η “ζημιά” στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Όσον αφορά τη χρήση και των σκοπό αυτών των διακομιστών -δούρειων ίππων, χρησιμοποιούνταν για να επεξεργάζονται οπτικοακουστικό υλικό, να καταγράφουν βιντεοκάμερες παρακολούθησης, ναυτικά πολεμικά πλοία, να μεταδίδουν πληροφορίες από αεροναυτικές ασκήσεις και αποστολές, καθώς επίσης και πληροφορίες από το εσωτερικό κυβερνητικών κτιρίων, όπως για παράδειγμα τηλεδιασκέψεις.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο Twitter :


Πηγή : Task and Purpose