OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πτέραρχος Μπράουν: Ο Α/ΓΕΕΔ των ΗΠΑ εφιστά την προσοχή για τον κίνδυνο ενός μακροχρόνιου πολέμου στη Γάζα

09/11/2023 - 13:58
Στρατηγός Μπράουν
Share on FacebookShare on Twitter

Μια ταχύτερη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Γάζα θα μπορούσε να βοηθήσει να περιοριστεί μια διένεξη που θα μπορούσε να παρακινήσει ανθρώπους να ενταχθούν στις τάξεις των μαχητικών Παλαιστινίων, δήλωσε ο αρχηγός των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και κορυφαίος στρατιωτικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Πτέραρχος Τσαρλς Κ. Μπράουν.

Ο Πτέραρχος Τσαρλς Κ. Μπράουν, πρόεδρος του Μεικτού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε πως ο διακηρυγμένος στόχος του Ισραήλ για τη στρατιωτική επιχείρησή του στη Γάζα – η πλήρης καταστροφή της μαχητικής οργάνωσης Χαμάς που διοικεί το θύλακα αυτόν – είναι «μια πολύ ευρεία διαταγή».

Ο ίδιος πρόσθεσε όμως πως το Ισραήλ επικεντρώνεται στη στοχοθέτηση των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χαμάς, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί πιο γρήγορα. «Πιστεύω πως όσο περισσότερο διαρκέσει αυτό, τόσο δυσκολότερο μπορεί να γίνει», δήλωσε ο Μπράουν στους δημοσιογράφους πριν φθάσει σήμερα στην Ιαπωνία, διατυπώνοντας τα πρώτα λεπτομερή σχόλιά του για τη σύγκρουση αυτή που διαρκεί ήδη ένα μήνα.

Ο Μπράουν, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εδώ και λίγο περισσότερο από ένα μήνα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ισραήλ συμμορφώνεται με τους νόμους του πολέμου στη Γάζα. Ο ίδιος δήλωσε ακόμα πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν περιθώριο να βελτιώσουν τις εξηγήσεις που δίνουν δημόσια για τη συμπεριφορά τους και πως έχει θέσει το ζήτημα αυτό στον ισραηλινό ομόλογό του.

«Υπάρχει χώρος για βελτίωση με βάση αυτά που βλέπουμε», δήλωσε ο Μπράουν. «Αυτό για το οποίο του μίλησα είναι πώς να δείξουμε – όχι μόνο με βίντεο, αλλά και στις δηλώσεις τους για τα πλήγματα – γιατί πλήττουν μερικές τοποθεσίες, να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για το πλαίσιο στο οποίο γίνεται το πλήγμα».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο υψηλός αριθμός των θανάτων μεταξύ των άμαχων Παλαιστινίων να ωθήσει ανθρώπους να ενταχθούν στις τάξεις των μαχητών, ο Μπράουν δήλωσε: «Ναι, ανησυχώ πολύ γι’ αυτό. Και πιστεύω πως είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσέξουμε».

«Γι’ αυτό όταν μιλάμε για το χρονικό διάστημα – όσο πιο γρήγορα μπορέσεις να φθάσεις στο σημείο που θα σταματήσεις τις εχθροπραξίες, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις κάποιος μεταξύ των αμάχων να θελήσει να γίνει το επόμενο μέλος της Χαμάς», δήλωσε.

Ο στρατηγός Μπράουν δεν τάχθηκε ωστόσο ρητά υπέρ μιας σύντομης εκστρατείας ούτε είπε πόσο θεωρεί ότι θα πρέπει να διαρκέσει η ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα.

Ο ίδιος έχει επιβλέψει κατά το παρελθόν αεροπορικές εκστρατείες στη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων και στη διάρκεια της μάχης για την ανακατάληψη πόλεων στο Ιράκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Δήλωσε πως οι στρατιωτικές εκστρατείες μπορεί να παραταθούν για περισσότερο από το αναμενόμενο.

«Σχεδόν κάθε σύγκρουση στην οποία έχω αναμιχθεί στη διάρκεια της στρατιωτικής σταδιοδρομίας μου … έχει διαρκέσει περισσότερο απ’ ό,τι φαντάζονταν οι περισσότεροι. Έτσι πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό», δήλωσε.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝΓΑΖΑΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΤΣΑΡΛΣ ΜΠΡΑΟΥΝΧΑΜΑΣ

Related Posts

Γκρόζνι
ΚΟΣΜΟΣ

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

05/12/2025 - 09:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

05/12/2025 - 08:56
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34

Διαβάστε Επίσης

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron - Οι 10 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Byron «έπνιξε» Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο - Βίντεο με τους ορμητικούς χειμάρρους

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert