Τσεχία: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο της Πράγας – Εξουδετερώθηκε ο δράστης [vids]

Πρώτη ενημέρωση 17.27

Δεύτερη ενημέρωση 18.11

Η αστυνομία στην Τσεχία ανακοίνωσε ότι απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Με βάση τις αρχικές πληροφορίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στο σημείο», τόνισε η αστυνομία.

Η τσεχική αστυνομία με νεότερη ενημέρωσή της ανέφερε ότι «εξουδετερώθηκε» ο δράστης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, με την αστυνομία να αναφέρει ότι υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από το συμβάν.

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση του ενόπλου, ανέφεραν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο δράστης της επίθεσης. Πάνω από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 9 σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Το προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πράγας ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχουν πυροβολισμοί εντός του κτιρίου, σύμφωνα με email που στάλθηκε προς τους φοιτητές από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου του Καρόλου. «Μην μετακινηθείτε…κλειδώστε τα γραφεία σας», αναφέρει το email. Πρόκειται για τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην τσέχικη πρωτεύουσα.

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε πλήρη πανικό, φοιτητές να είναι κρεμασμένοι από τα παράθυρα και τον δράστη να κυκλοφορεί με το όπλο στο Πανεπιστήμιο της Πράγας σκορπώντας τον τρόμο.

Δείτε βίντεο από την Τσεχία: