Τσετσενία: Κατασκευή «πόλης» για εκπαίδευση Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων!

Η εκπαίδευση ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων θα γίνεται σε ενα νέο συγκρότημα που θα κατακευαστεί στην Τσετσενία. Το συγκρότημα θα ειναι στη διάθεση και άλλων χωρών για την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων τους.

Το συγκρότημα που θα κατασκευαστεί στην Τσετσενία θα ειναι τεραστίων διαστάσεων και θα φιλοξενεί τους ελίτ κλάδους των Ειδικών Δυνάμεων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ρωσικη εφημερίδα Izvestiya. Το συγκρότημα που θα εχει το μέγεθος μιας μικρής πόλης θα βρίσκεται στην πόλη της Gudermes, 36 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Γκρόζνι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, η εγκατάσταση, που ειναι μέχρι στιγμής μοναδική στη χώρα, θα κατασκευαστεί εντός ενός έτους.
Πρόκειται να είναι εγκαταστάσεις τεραστίων διαστάσεων, για την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων σε εναέριες, υποβρύχιες και θαλάσσιες πολεμικές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων. Είμαστε έτοιμοι να εκπαιδεύσουμε στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων όχι μόνο από την Τσετσενία, αλλά από το σύνολο της Ρωσίας, και αυτό είναι ήδη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με διαφορετικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Έχουμε αρκετή εμπειρία. Η εκπαίδευση θα γίνεται από τους εκπαιδευτές μας, οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία,” δήλωσε ο Καντίροφ στην εφημερίδα

Αυτη η μοναδική “πολη” θα έχει πολυόροφα κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς και ένα θέατρο, που θα χρησιμεύουν σε ασκήσεις για την απελευθέρωση ομήρων και την καταστροφή τρομοκρατών.

Η μονάδα θα κατασκευαστεί με ιδιωτικές επενδύσεις, χωρίς καμία οικονομική στήριξη από το κράτος ή από τον προϋπολογισμό της δημοκρατίας της Τσετσενίας.

Η “πολη” θα είναι επίσης διαθέσιμη σε άλλες χώρες: κυρίως αραβικές αλλα και της Λατινικής Αμερικής και των εθνών της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών). Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.

Πηγή – Sputnik
Μετάφραση/Επιμέλεια – OnAlert