OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Τύμπανα» πολέμου σε Ισραήλ – Παλαιστίνη

09/07/2014 - 09:32
Share on FacebookShare on Twitter

Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες ερρίφθησαν σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ και τα προάστιά του και αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome (διαβάστε εδω ποια ειναι η ακριβη ασπίδα «Σιδηρός Θόλος» του Ισραήλ), μετέδωσε το ραδιόφωνο του στρατού, ενώ συνεχίστηκε για δεύτερη νύχτα η ισραηλινή επιχείρηση Protective Edge στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι σειρήνες ήχησαν το πρωί στην παράκτια πόλη του Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ. Οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αναχαίτισης πυραύλων, πρόσθεσε το στρατιωτικό ραδιόφωνο υπενθυμίζοντας ότι χθες το Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ αποτέλεσαν στόχο ρουκετών που ερρίφθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας, έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο της παλαιστινιακής ισλαμιστικής Χαμάς.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι ισλαμιστές της Χαμάς στη Γάζα διαθέτουν δεκάδες ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να πλήξουν περισσότερο από ποτέ το εσωτερικό του εδάφους του.

Ωστόσο η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 160 επιδρομές εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τη χθεσινή νύχτα, απαντώντας στη συνέχιση της ρίψης ρουκετών κατά του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού.
«Πραγματοποιήθηκαν 160 επιδρομές τη νύχτα, αυξάνοντας σε 430 τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών από την έναρξη της στρατιωτικής μας επιχείρησης Protective Edge», δήλωσε ο εκπρόσωπος, στρατηγός Μότι Αλμοζ στο ραδιόφωνο του στρατού αναφέροντας ότι στόχος των επιδρομών ήταν 120 εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, 10 θέσεις διοίκησης της Χαμάς και «πολλές υπόγειες σήραγγες».

Μεταξύ άλλων στόχων που επλήγησαν ήταν δύο σπίτια «στρατιωτικών ηγετών της Χαμάς» και «γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών και της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας της Χαμάς», πρόσθεσε ο στρατηγός. «Η επιχείρησή μας θα επεκταθεί τις προσεχείς ημέρες», τόνισε αρνούμενος να δώσει διευκρινίσεις για σχέδια μεγάλης κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Άλλος εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι τέσσερις ρουκέτες ερρίφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.
Το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε χθες την ανάκληση 40.000 εφέδρων στο πλαίσιο της προετοιμασίας πιθανής χερσαίας επιχείρησης.

Ενισχύσεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Γάζα, όπου ήταν ορατά στρατεύματα, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Χθες η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών εναντίον της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ, αντιδρώντας στην ισραηλινή «Οperation Protective Edge» εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 28 μελών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Μ Αμπάς: Ζητάει από το Ισραήλ να βάλει τέλος στις επιθέσεις

Tags: IRON DOMEΓΑΖΑΙΣΡΑΗΛΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΠΟΛΕΜΟΣ

Related Posts

Ισραήλ: Αναπτύσσει άλλες 2 ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορα – Έπληξε πάνω από 280 στόχους της Χεζμπολάχ
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι – «Σε εξέλιξη απειλή ασφαλείας»

09/03/2026 - 10:31
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Το Ιράν πρέπει να συναινέσει σε μεγάλες παραχωρήσεις

09/03/2026 - 10:06
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ο ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή ζητά αποκλιμάκωση – «Σταματήστε τις συγκρούσεις»

09/03/2026 - 10:02

Διαβάστε Επίσης

Κύπρος: Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι – «Σε εξέλιξη απειλή ασφαλείας»

Γαλλία: Το Ιράν πρέπει να συναινέσει σε μεγάλες παραχωρήσεις

Κίνα: Ο ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή ζητά αποκλιμάκωση – «Σταματήστε τις συγκρούσεις»

Στα Κατεχόμενα τα 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 μαζί με συστήματα αεράμυνας [vid]

Μπαχρέιν: Τεράστια φωτιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση της Bapco από ιρανική επίθεση [vids]

Ιρανικά drones τρομοκράτησαν Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ και Εμιράτα – Δεκάδες τραυματίες και υλικές ζημιές

CENTCOM: Τους 7 έφτασαν οι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες στον πόλεμο με το Ιράν [pic]

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ορκίζονται πίστη στον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – Για «νίκη» μιλούν οι Χούθι

Top News

Κατερίνα Καραβάτου για Κρατερό Κατσούλη: Δεν θα εξαπατούσαμε ποτέ τον κόσμο που μας αγαπάει

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εγκλωβισμένη στις Μαλδίβες: Η δική μου πτήση έχει ακυρωθεί, είμαι αγχωμένη

Πώς να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας όταν έχετε σκύλο ή γάτα

Άγγελος Παπαδημητρίου για Μαρινέλλα: Δυστυχώς δεν είναι καλά, είναι μεταξύ ουρανού και γης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert