OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

U.S Navy: «Έπιασαν» Αμερικανό που θα πουλούσε απόρρητα έγγραφα για τα υποβρύχια Virginia

15/02/2022 - 08:57
Virginia
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας πρώην μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατηγορείται για προσπάθεια πώλησης μυστικών σχετικά με τα πυρηνικά υποβρύχια κλάσσης Virginia σε μία ξένη δύναμη, ενώ παραδέχτηκε χθες την ενοχή του, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους εισαγγελείς. Ένας δικηγόρος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκανε γνωστή τη συμφωνία με τον πυρηνικό μηχανικό, ονόματι Τζόναθαν Τόιμπι, στη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Δυτικής Βιρτζίνιας.

Ο 42χρονος Τόιμπι παραδέχτηκε τη διάπραξη κατασκοπείας μαζί με τη σύζυγό του για την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών. Πρόκειται για παραβίαση της Νομοθεσίας Περί Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ που επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η 45χρονη σύζυγος του Τόιμπι, Ντιάνα κατηγορήθηκε με την παροχή βοήθειας στον σύζυγό της, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες εγκληματικής δράσης. Η ίδια, δεν παραδέχτηκε την ενοχή της.

Πάνελ που δείχνει την λειτουργία κινητήρων σε υποβρύχιο κλάσσης Virginia

Τι προβλέπεται ως ποινή φυλάκισης

Η συμφωνία παραδοχής της ενοχής του από τον Τόιμπθ προβλέπει την πιθανή επιβολή ποινής φυλάκισης στον ίδιο, μεταξύ 12 και 17 ετών. Η ίδια συμφωνία «αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είχε μια πολύ δυνατή υπόθεση, με τον τρόπο δράσης του να αποτελεί μία σοβαρή απειλή εθνικής ασφάλειας» δήλωσε ο Μπράντον Βαν Γκρακ, δικηγόρος εθνικής ασφάλειας στη Morrison & Foerster, που δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι εισαγγελείς σε ένα κατηγορητήριο που καταρτίστηκε τον Οκτώβριο υποστήριξαν ότι ο Τόιμπι και η σύζυγος του, προσπάθησαν να πωλήσουν μυστικά της κυβέρνησης σχετικά με την προώθηση των πυρηνικών υποβρυχίων κλάσσης Viginia σε μία ξένη χώρα. Ο Τόιμπι είχε άδεια διαχείρισης απόρρητων πληροφοριών, επικοινώνησε με έναν μυστικό πράκτορα του FBI, ο οποίος παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος μιας ξένης κυβέρνησης, μέσα σε χρονικό διάστημα αρκετών μηνών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Virginia
Το υποβρύχιο USS Virginia της ομώνυμης κλάσσης

Πως τον «έπιασαν στα πράσα»

Σε μία χρονική στιγμή, ο Τόιμπι απέκρυψε μία κάρτα ψηφιακής μνήμης που περιείχε έγγραφα σχετικά με πυρηνικούς αντιδραστήρες που χρησιμοποιούνται σε υποβρύχια, μέσα σε ένα μισό σάντουιτς από φυστικοβούτυρο, σε μία μυστική τοποθεσία στη Δυτική Βιρτζίνια, ενώ η σύζυγος του έδρασε ως τσιλιαδόρος, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η κάρτα μνήμης περιείχε «ευαίσθητα στοιχεία στρατιωτικού σχεδιασμού, παραμέτρους λειτουργίας και χαρακτηριστικά απόδοσης για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες των υποβρυχίων της κλάσης Virginia» σύμφωνα με υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ένας πράκτορας του FBI κατέθεσε στη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης τον Οκτώβριο, ότι ο Τόιμπι ζήτησε πέντε εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα, σε αντάλλαγμα για τις απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα υποβρύχια. Μία πληρωμή ποσού 100.000 δολαρίων που έγινε από το FBI στον Τόιμπι δεν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την κατάθεση του πράκτορα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Tags: FBIU.S NAVYΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥΠΟΒΡΥΧΙΑΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΛΑΣΣΗΣ VIRGINIA

Related Posts

πυρηνικές δοκιμές - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

24/03/2026 - 22:19
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

24/03/2026 - 21:57
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

24/03/2026 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

IDF: Έπληξε βασική ιρανική εγκατάσταση παραγωγής εκρηκτικών στο Ισφαχάν και εκτοξευτή πυραύλων στο δυτικό Ιράν [vids]

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία, γίνονται συνομιλίες – Συμφώνησαν να μην αποκτήσουν πυρηνικό όπλο»

ΗΠΑ: 3.000 στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας θα πάνε στη Μέση Ανατολή, λέει το Reuters

Ισραήλ: Μια γυναίκα σκοτώθηκε από επίθεση της Χεζμπολάχ – Ο IDF εξουδετέρωσε στέλεχος της ιρανικής Quds στη Βηρυτό

Top News

Η δράση και η χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος που εξαπατούσε των ΕΦΚΑ - Κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, πλάκες χρυσού και πανάκριβα ρολόγια

Γιώργος Μανίκας: Η απάντηση του γνωστού μοντέλου για την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Βασίλης Λαζαρίδης: Ο πατέρας μου με λάτρευε, όταν έμαθα για τον θάνατό του κλείστηκα στο δωμάτιό μου και σπάραζα για ώρες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert