OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι πλήττει με πυροβολικό τα εδάφη της

21/11/2014 - 14:56
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι έπληξε με πυροβόλα την επικράτειά της στο ανατολικό τμήμα της χώρας, για πρώτη φορά αφότου συνήφθη η συμφωνία του Μινσκ την 5η Σεπτεμβρίου και ίσχυσε η κατάπαυση του πυρός, που αμφισβητείται πλέον όλο και περισσότερο.

«Για πρώτη φορά μετά τις συμφωνίες του Μινσκ, ξανάρχισαν τα πυρά που προέρχονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία εναντίον του ουκρανικού εδάφους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρίι Λισένκο, σύμφωνα με τον οποίο πυρά πυροβολικού έπληξαν ιδίως μια περιοχή στην ουκρανική επαρχία Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πυρά πυροβολικού εβλήθησαν από τη ρωσική περιοχή Ροστόβ, και έπληξαν το χωριό Κομίτσνε στην επαρχία Λουγκάνσκ, κοντά στα σύνορα των δύο κρατών.

«Η Ρωσία δεν προσπαθεί καν πλέον να σεβαστεί τις συμφωνίες του Μινσκ. Συνεχίζει να εξοπλίζει τους αντάρτες και να στέλνει τακτικά στρατεύματα» στην ανατολική Ουκρανία για να ενισχύσουν τους αυτονομιστές, υποστήριξε ο Λισένκο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αντάρτες έχουν «κλιμακώσει σημαντικά» τα πυρά τα οποία έχουν στόχο το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης, στην Αζοφική Θάλασσα. Οι αντάρτες στο παρελθόν είχαν καταστήσει σαφές πως αυτή η πόλη —το έσχατο μεγάλο αστικό κέντρο της ανατολικής Ουκρανίας που συνεχίζει να τελεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου— θα γίνει ο επόμενος στόχος τους.

Τα φιλοδυτικά κόμματα συγκροτούν συμμαχία στη Βουλή του Κιέβου

Στο Κίεβο τώρα, τα φιλοδυτικά κόμματα τα οποία κέρδισαν τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Οκτωβρίου στην Ουκρανία ανακοίνωσαν τη συγκρότηση μιας συμμαχίας η οποία, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, θα διαθέτει αρκετές ψήφους για προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Η νέα πλειοψηφία θα μετράει 300 βουλευτές» επί του συνόλου των 450 εδρών, δηλαδή ενισχυμένη ειδική πλειοψηφία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιατσενιούκ κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της ουκρανικής Βουλής η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Η συμφωνία, την οποία διαπραγματεύονταν πέντε κόμματα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Οκτωβρίου, μονογραφήθηκε εντέλει τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και θα υπογραφεί επίσημα κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής, την 27η Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βολόντιμιρ Γκρόισμαν.

Ο Γιατσενιούκ, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, επέμεινε εξάλλου στην ανάγκη να «σχηματιστεί κατεπειγόντως» νέα κυβέρνηση.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας του προγράμματος της νέας κυβέρνησης», προσέθεσε ο ίδιος.

Στη συμμαχία αυτή συμμετέχουν το κόμμα του προέδρου της Ουκρανίας, ο Συνασπισμός Πέτρο Ποροσένκο, το Λαϊκό Μέτωπο του Γιατσενιούκ, το κόμμα Σαμοπόμιτς, στο οποίο συμμετέχουν διάφοροι ακτιβιστές, καθώς επίσης το Μπατκίβτσινα, το κόμμα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο, και το Ριζοσπαστικό Κόμμα του λαϊκιστή Αλέγκ Λιάσκο.

Η Ουκρανία μείωσε τα αποθέματα χρυσού της κατά περισσότερο από ένα τρίτο, τον Οκτώβριο, ενώ αντιθέτως η Ρωσία αύξησε τα αποθεματικά της για έκτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣΕΚΕΧΕΙΡΙΑΜΙΝΣΚΟΥΚΡΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

08/02/2026 - 10:15
Συμβούλιο Ειρήνης
ΚΟΣΜΟΣ

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

08/02/2026 - 09:29
Γροιλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

08/02/2026 - 09:20

Διαβάστε Επίσης

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

Γερμανία: Υπέρ της παροχής μεγαλύτερης βοήθειας στην Ουκρανία τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου την Τετάρτη για το πυραυλικό και πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert