OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

USS John S McCain: Εντοπίσθηκαν σοροί αγνουμένων ναυτών στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα

22/08/2017 - 18:38
Share on FacebookShare on Twitter

Οι δύτες που αναζητούν τους 10 Aμερικανούς ναύτες που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με ένα δεξαμενόπλοιο χθες ανοικτά της Σιγκαπούρης βρήκαν ανθρώπινες σορούς στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα του USS John S. McCain. Το δυστύχημα συνέβη στις 05:24 (00:24 ώρα Ελλάδας) χθες στα στενά της Σιγκαπούρης, κοντά στα στενά της Μάλακα.

Το αντιτορπιλικό κατευθυνόταν προς τη Σιγκαπούρη για μια στάση ρουτίνας. Μετά τη σύγκρουση με το δεξαμενόπλοιο, που έφερε σημαία Λιβερίας, τη δεύτερη στην οποία εμπλέκεται αμερικανικό πολεμικό πλοίο σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών, ο επικεφαλής Επιχειρήσεων του αμερικανικού ΠΝ, Nαύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, «διέταξε προσωρινή διακοπή όλων των επιχειρήσεων του Στόλου σε όλο τον κόσμο».

Δέκα Αμερικανοί ναύτες φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση του USS John S. McCain με το Alnic MC που σημειώθηκε σε έναν πολυσύχναστο θαλάσσιο διάδρομο. Πέντε ναυτικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, οι τέσσερις από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Το κύτος του αντιτορπιλικού φέρει ένα μεγάλο ρήγμα από το οποίο εισέδυσε το νερό, πλημμυρίζοντας καμπίνες, το μηχανοστάσιο και την αίθουσα επικοινωνιών. Το Alnic υπέστη από την πλευρά του μικρές ζημιές. Μία μεγάλη σημαντική επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία και αεροπλάνα της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ξεκινήσει ενώ δύτες του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης εξερευνώντας τα τμήματα του πλοίου που πλημμύρισαν από τα νερά.

Σήμερα ο Ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, διοικητής του αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού, δήλωσε πως οι δύτες «εντόπισαν σορούς στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα». Οι αρχές στη Μαλαισία βρήκαν επίσης ένα πτώμα, το οποίο μεταφέρθηκε στο αμερικανικό ΠΝ προκειμένου να ταυτοποιηθεί, πρόσθεσε. Το μαλαισιανό ΠΝ διευκρίνισε πως η σορός εντοπίστηκε οκτώ ναυτικά μίλια (περίπου 15 χλμ) βορειοδυτικά από το σημείο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Ναύαρχο Σουίφτ, οι έρευνες θα συνεχιστούν. «Έχουμε πάντα την ελπίδα ότι θα βρούμε επιζώντες», δήλωσε. Η σύγκρουση ώθησε επίσης την αμερικανική διοίκηση να «επαναξιολογήσει» τις διαδικασίες «εξαντλητικά», δήλωσε ο Αρχηγός Επιχειρήσεων του αμερικανικού ΠΝ, Ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον. «Είναι η δεύτερη σύγκρουση μέσα σε τρεις μήνες και η πιο πρόσφατη σε μια σειρά περιστατικών στον Ειρηνικό. Η τάση αυτή απαιτεί μια δράση πιο σθεναρή».

Στις 17 Ιουνίου επτά ναύτες σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS Fitzgerald με ένα δεξαμενόπλοιο που έφερε σημαία των Φιλιππίνων, ανοικτά της Ιαπωνίας. Το πολεμικό πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές. Νερό εισήλθε στο μηχανοστάσιο, την αίθουσα επικοινωνιών και σε καμπίνες, στις οποίες δύτες βρήκαν τα πτώματα των ναυτών.

Μέσα στην εβδομάδα οι διοικητές θα πρέπει να βρουν τον χρόνο, «ίσως μία ή δύο ημέρες» για να καθήσουν με τα πληρώματα και να επαναξιολογήσουν τις πρακτικές τους, διευκρίνισε ο Ναύαρχος Ρίτσαρντσον. Δεν απέκλεισε η σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη το USS John S. McCain να προκλήθηκε από εξωτερικό παράγοντα ή από κυβερνοεπίθεση.

Ο υπουργός Άμυνας Τζον Μάτις υποσχέθηκε «σε βάθος έρευνα για όλα τα δυστυχήματα, τα περιστατικά στη θάλασσα» προκειμένου να «εξεταστούν όλοι οι παράγοντες», όχι μόνο οι «άμεσοι» παράγοντες. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας για τους ναύτες του ΠΝ των ΗΠΑ που επέβαιναν στο John S. McCain όπου βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το αντιτορπιλικό φέρει το όνομα του πατέρα και του παππού του Αμερικανού Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που ήταν και οι δύο Ναύαρχοι του ΠΝ. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας ζήτησε «πλήρη διαφάνεια» εκ μέρους του ΠΝ των ΗΠΑ και είπε πως οι υπεύθυνοι πρέπει «να λογοδοτήσουν».

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP) 





Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Related Posts

ΗΠΑ - Τραμπ - Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

FT: Ο Τραμπ απειλεί να σταματήσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, αν οι Ευρωπαίοι δεν στείλουν δυνάμεις στο Ορμούζ

01/04/2026 - 21:19
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 360 drones σε διάφορες πόλεις μέσα σε λίγες ώρες – Τέσσερις νεκροί

01/04/2026 - 20:21
Ιράν - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

To Ιράν εξαπέλυσε το μεγαλύτερο μπαράζ πυραύλων κατά του Ισραήλ – Η IAF βομβαρδίζει την Τεχεράνη

01/04/2026 - 19:40

Διαβάστε Επίσης

FT: Ο Τραμπ απειλεί να σταματήσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, αν οι Ευρωπαίοι δεν στείλουν δυνάμεις στο Ορμούζ

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 360 drones σε διάφορες πόλεις μέσα σε λίγες ώρες – Τέσσερις νεκροί

To Ιράν εξαπέλυσε το μεγαλύτερο μπαράζ πυραύλων κατά του Ισραήλ – Η IAF βομβαρδίζει την Τεχεράνη

Patriot: «Αν καθυστερήσει η παράδοσή του, θα ακυρώσουμε την αγορά του», λέει η Ελβετία και κόβει τις πληρωμές στις ΗΠΑ

Ιράν: Το «στρατιωτικό συμβούλιο» των Φρουρών της Επανάστασης εμποδίζει την πρόσβαση στον ανώτατο ηγέτη

Άσκηση ετοιμότητας του Λιμενικού στην Ελευσίνα για πλήγμα drones σε τάνκερ: Τα σενάρια και τα μέσα [pics, vid]

Ιράν: «Ψευδείς και αβάσιμες» οι δηλώσεις Τραμπ ότι ζητήσαμε εκεχειρία – Τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά

Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το NATO; Όχι, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου

Top News

Μαρία Καρυστιανού: Το νέο κόμμα που ανακοίνωσε την ημέρα των γενεθλίων της κόρης της Μάρθης και το πρώτο «σποτ» με την κλεψύδρα

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας Erminio: Σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι

ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιβανός, Καραμανλής, Αραμπατζή ανάμεσα στους 13 βουλευτές που περιέχονται στη νέα δικογραφία - Όλα τα ονόματα

Νατάσα Σκαφίδα: «Πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη, έφτασα στο σημείο να μη θέλω το παιδί μου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert