USS Mount Whitney: Στο πλευρό των πληγέντων τις Αττικής η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου

 Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται από χθες, Τρίτη 24 Ιουλίου, η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, USS Mount Whitney. O καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου έχουν θέσει τους εαυτούς τους στην διάθεση του Ελληνικού Κράτους για να συνδράμουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Τα συλλυπητήριά τους για τους θανάτους από τις πυρκαγιές στο Μάτι εξέφρασαν ο διοικητής και το πλήρωμα του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ναυαρχίδας του 6ου στόλου, USS Mount Whitney, μιλώντας σε δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν επίσκεψη σε αυτό, σύμφωνα με την Καθημερινή και τα parapolitika.gr.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ενημέρωσε για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τη δυτική και την ανατολική Αττική και τους μετέφερε το αίτημα για βοήθεια προς τους πληγέντες. Από την πλευρά των αξιωματικών του πλοίου και του πληρώματος, οι οποίοι έμαθαν τα δυσάρεστα νέα μόλις το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά εκφράστηκαν τόσο τα συλλυπητήρια όσο και η πρόθεσή τους να συνδράμουν.

Όπως ενημέρωσε ο διοικητής του USS Mount Whitney έχουν συγκεντρωθεί ρούχα και φάρμακα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι ενώ επιφυλάχθηκαν και για περισσότερη βοήθεια καθώς έχουν τεθεί στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης.

Το USS Mount Whitney είναι πλοίο διοικήσεως τύπου Blue Ridge και θα παραμείνει στον Πειραιά για λίγες ακόμα ημέρες.