USS Washington: Τοποθέτηση νέου σύγχρονου ενσωματωμένου πύργου ραντάρ – ΒΙΝΤΕΟ

Η εγκατάσταση αποτελεί μέρος του ανεφοδιασμού και της σύνθετης επιθεώρησης του σκάφους, το οποίο είναι το πρώτο που θα έχει ένα πλήρως ενσωματωμένο και ενιαίο, με τέτοιο τρόπο, ραντάρ.

Το αεροπλανοφόρο George Washington, κατηγορίας Nimitz, έχει γίνει το έκτο αεροπλανοφόρο που έχει υποστεί μεγάλες αναβαθμίσεις και το πρώτο που έχει εγκαταστήσει ένα νέο πύργο ραντάρ.

Η εταιρεία Huntington Ingalls Industries – Newport News Shipbuilding ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το 25% περίπου των εργασιών του ανεφοδιασμού και των πολύπλοκων εργασιών επιθεώρησης στο πυρηνοκίνητο USS George Washington.

Το έργο αποτελεί μέρος της σύμβασης ύψους 2,8 δις δολαρίων που εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για την ανακατασκευή, ανακαίνιση και αναβάθμιση μεγάλου μέρους των συστημάτων του αεροπλανοφόρου.

Το USS George Washington ξεκίνησε τον κύκλο αναβάθμισης των 48 μηνών, τον περασμένο Αύγουστο, μετά από επτά χρόνια λειτουργίας στην Yokosuka της Ιαπωνίας. Το ναυπηγείο Huntington Ingalls είναι το μοναδικό ιδιωτικό ναυπηγείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ικανό να αναβαθμίσει και να ανεφοδιάσει τα αεροπλανοφόρα που λειτουργούν με πυρηνική ενέργεια.

Η κατηγορία  Nimitz είναι το κύριο αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, με την κατηγορία Gerald R. Ford να αναμένεται να την αντικαταστήσει τις επόμενες δεκαετίες.

Δείτε βίντεο από την τοποθέτηση του νέου σύγχρονου ραντάρ :

Πηγή: UPI