USS Zumwalt: Αυτο ειναι το φουτουριστικό αντιτορπιλικό των ΗΠΑ – Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ

Το προηγμένης τεχνολογίας πολεμικό πλοίο τύπου stealth του Ναυτικού των ΗΠΑ USS Zumwalt ξεκίνησε τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές του τη Δευτέρα. Το νέα αντιτορπιλικό στοίχησε πάνω από $4 δισεκατομμύρια και πήρε δεκαετίες για την κατασκευή, και ο σχεδιασμός του δεν ηταν χωρίς προβλήματα και πιθανούς κινδύνους.

“Τις επόμενες ημέρες, το Πολεμικό Ναυτικό θα δοκιμάσει πολλά από τα βασικά συστήματα και τεχνολογίες του πλοίου”, δήλωσε η Thurra Kent, εκπροσωπος του ναυτικύ, σύμφωνα με το Associated Press. Θα ειναι μια κρίσιμη περίοδος δοκιμών τόνισε. 


Το πλοίο τροφοδοτείται από δύο τουρμπίνες αερίου Rolls-Royce Marine Trent-30, που επιτρέπουν στο πλοίο να φτάσει ταχύτητες άνω των 30 κόμβων. Τα προηγμένα συστήματα που διαθέτει του επιτρεπουν να ενα μικρό πλήρωμα 148 ατόμων.
Το μικρό πλήρωμα δεν φαίνεται καθόλου στην δυνατότητα ισχύος του καθώς το φουτουριστικό πλοίο είναι εξοπλισμένο με δύο όπλα που μπορούν να καταστρέψουν στόχους σε απόσταση άνω των 60 μιλίων. Τα πυρομαχικά μπορούν να αλλάξουν πορεία κατα την διάρκεια της πτήσης για καλύτερη ακρίβεια.

 

Με μήκος 186 μέτρα, το αντιτορπιλικό Zumwalt εχει οπλικά συστήματα λέιζερ και προηγμένα συστήματα ραντάρ, καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα που προορίζεται να αντικαταστήσει τα αντιτορπιλικά τύπου Arleigh Burke του Ναυτικού. 

Λόγω του μεγέθους του το πλοίο μπορεί να μετφέρει ή δυο MH-60 Seahawk ελικόπτερα, or ενα MH-60 and τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (unmanned drone vehicles). 

Το συνολικό κόστος είναι πιθανό να φθάσει τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το AP.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Πηγή – Business Insider/Youtube/AP/Twitter