Βαλτιμόρη: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την κατάρρευση της γέφυρας – Ακόμα ψάχνουν για αγνοούμενους

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από την γέφυρα στην Βαλτιμόρη, η οποία κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» όταν έπεσε πάνω της ένα φορτηγό πλοίο. 

Βαλτιμόρη

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από την γέφυρα στην Βαλτιμόρη, η οποία κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» όταν έπεσε πάνω σε πυλώνα της ένα φορτηγό πλοίο.

Μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη. Ο ένας από τους δυο διασωθέντες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», τόνισε αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου». Το σκοτάδι δυσκόλευε τις επιχειρήσεις των αρχών, αλλά το φως της ημέρας δίνει «ελπίδες» να βρεθούν περισσότεροι αγνοούμενοι.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης, Τζέιμς Ουάλας, εκτίμησε ότι στο νερό έχουν πέσει τουλάχιστον 7 οχήματα. Νωρίτερα, άλλοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι έως και 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν βρεθεί στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Ο Ουάλας δήλωσε ότι «το σόναρ μας έχει εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό», όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης, Μπράντον Σκοτ, δήλωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας είναι «μια ανείπωτη τραγωδία».

«Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειες και τους ανθρώπους που επλήγησαν, τους ανθρώπους που πρέπει να αναζητήσουμε, προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σε αυτό», υπογράμμισε.

Βαλτιμόρη

Ο Τζέιμς Ουάλας δήλωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτηγό πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι αρχές ακόμη δεν έχουν μιλήσει με τον πλοηγό του.

Τέλος, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βαλτιμόρης, ο Ρίτσαρντ Ουόρλεϊ τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή ότι (η πρόσκρουση) ήταν σκόπιμη».

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφίες Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.