Οι δολοφόνοι της Βέρμαχτ. Ένα βιβλίο Γερμανών που καταρρίπτει το μύθο ότι μόνο τα SS εκτελούσαν

Ο μύθος της “αθώας” Βέρμαχτ καταρρέει με στοιχεία που αποκαλύπτονται και αποδεικνύουν ότι το σαθρό επιχείρημα πως όλα τα εγκλήματα στο Β΄ ΠΠ τα έκαναν τα SS δεν μπορεί να σταθεί. Η Βέρμαχτ, ο στρατός που τόσο …θαυμάζουν σ΄ όλη την Ευρώπη -κι όχι μόνο- οι νεοναζί δρούσε σε πολλές περιπτώσεις -και στην Ελλάδα- σαν εγκληματική οργάνωση.

Η Daily Mail αποκάλυψε σειρά εγγράφων που προέρχονται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αποδεικνύουν ότι η βαρβαρότητα της Βέρμαχτ δεν …υστερούσε των SS.

Τα έγγραφα αυτά έχουν συγκεντρωθεί σ΄ ένα βιβλίο που σύντομα θα κυκλοφορήσει και στο οποίο περιλαμβάνονται και απομαγνητοφωνημένες μαρτυρίες γερμανών αιχμαλώτων.

Οι απομαγνητοφωνημένες μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι πολλοί από τους γερμανούς στρατιώτες είχαν πλήρη γνώση των στρατοπέδων θανάτου και ότι οι ωμότητες ήταν μέρος της καθημερινότητάς τους.

Υπάρχουν συγκλονιστικές μαρτυρίες όπως αυτή ενός στρατιώτη της Βέρμαχτ που παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ έναν Γάλλο μόνο και μόνο γιατί του “άρεσε το ποδήλατό του” και ήθελε να το πάρει.

Σεξουαλική κακοποίηση, βιασμοί,βασανιστήρια περιλαμβάνονται στις μαρτυρίες των γερμανών στρατιωτών και αποδεικνύουν ότι δεν ήταν μόνο τα SS που πρωταγωνιστούσαν σε εγκλήματα κατά αμάχων.

Ποιοι έχουν γράψει το βιβλίο; Δύο Γερμανοί! Οι ιστορικοί Soenke Neitzel και Harald Welzer.

Θα ήταν χρήσιμο να το διαβάσουν όσοι ακόμη εξυμνούν την Βέρμαχτ. Όπως ίσως και το βιβλίο “Ο πόλεμος του Ιβάν”,γραμμένος από βρετανίδα συγγραφέα για να καταλάβουν τι εννοούμε περί κατάρρευσης “χάρτινου” πύργου, ενός στρατού που πάρα πολύ γρήγορα μετά τις νίκες του οδηγήθηκε στην απόλυτη καταστροφή και την εξαφάνιση.