Βίκτορ Αφζάλοφ: Διορίστηκε και επίσημα νέος διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων

Ο αντισυνταγματάρχης Βίκτορ Αφζάλοφ διορίστηκε διοικητής των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (Πολεμική Αεροπορία), όπως επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων RIA και TASS είχαν αναφερθεί στον διορισμό του την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενα πηγές.

Ο Αφζάλοφ εκτελούσε χρέη αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την απομάκρυνση του στρατηγού Σεργκέι Σουροβίκιν από τη θέση αυτή τον Αύγουστο.

«Τον Οκτώβριο του 2023, με διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διορίστηκε Ανώτατος Διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων», αναφέρει ο ιστότοπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Αφζάλοφ γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1968 κοντά στη Συμφερούπολη, αποφοίτησε από την Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Ραδιοηλεκτρονικής Αεράμυνας Πούσκιν (1989), το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο Αεράμυνας (2000) και τη Στρατιωτική Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (2010).

Το 2012, διορίστηκε αρχηγός του επιτελείου – πρώτος αναπληρωτής διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, τον Ιούλιο του 2017 διορίστηκε διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Αεράμυνας της περιοχής και τον Αύγουστο του 2018 – αρχηγός του κύριου αρχηγείου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, στον Αφζάλοφ απονεμήθηκε επίσης το παράσημο της Στρατιωτικής Αξίας «Alexander Nevsky», το Τάγμα της Αξίας στην Πατρίδα, οι βαθμοί VI και III και πολλά μετάλλια.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ, TASS / Φωτογραφία ρωσικό υπουργείο Άμυνας