Kh-22: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ρωσικός πύραυλος τινάζει στον αέρα το Mall στο Κρεμεντσούκ

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που καταγράφει καρέ-καρέ το πλήγμα του ρωσικού πυραύλου Kh-22 στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ, έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το βίντεο φαίνεται να έχει καταγραφεί από κάμερα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το εμπορικό κέντρο και – σε αντίθεση με το βίντεο που σας παρουσίασε χθες το OnAlert – «έπιασε» τον ρωσικό πύραυλο cruise Kh-22 (ή αλλιώς X-22) να προσκρούει στο Mall του Κρεμεντσούκ, το οποίο στη συνέχεια τινάζεται στον αέρα μέσα σε μια «κόλαση πυρός», με τα απομεινάρια να εκσφενδονίζονται σε μεγάλη απόσταση.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο:

Με αφορμή το βίντεο αυτό, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, ο Μιχαήλο Ποντόλιακ έγραψε στο Twitter:

«Απόλυτη τρομοκρατία, λέει ο Ζελένσκι και δημοσιοποιεί ένα βίντεο από το σκόπιμο πυραυλικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ. Η Ρωσική προπαγάνδα συνέχεια ψεύδεται: δεν υπάρχει σύμπτωση, είναι ένα σκόπιμο χτύπημα για να εκφοβίσει τον πληθυσμό και να προκαλέσει πολλά θύματα».

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, Άντον Γερασένκο, έγραψε:

«Στιγμιότυπο από τον πύραυλο X-22 δευτερόλεπτα πριν σκοτώσει δεκάδες φιλήσυχους Ουκρανούς στο Κρεμεντσούκ – άλλο ένα σύμβολο της άσκοπης αγριότητας αυτού του πολέμου.

Η Ουκρανία δεν θα εξωθηθεί να διαπραγματευτεί με δολοφόνους και να παραδώσει εκτάσεις της. Τα όπλα είναι το κλειδί για την ειρήνη στην Ουκρανία».

Με αφορμή την επίθεση στο Mall της Κρεμεντσούκ συνεδρίασε χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώπιον του οποίου μίλησε μέσω βιντεοκλήσης και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ανέφερε πως η Ρωσία δεν πρέπει να επιτραπεί να παραμένει στο ΣΑ του ΟΗΕ όσο συνεχίζει την τρομοκρατία εναντίον των Ουκρανών αμάχων.

Υποστήριξε πως ο ΟΗΕ θα πρέπει να θεσπίσει την έννοια του κράτους τρομοκράτη ώστε η Ρωσία να χαρακτηριστεί ως τέτοιο κράτος. Ακόμη απαίτησε «να ιδρυθεί (διεθνές ειδικό) δικαστήριο για να ερευνήσει όλα όσα έκαναν τα ρωσικά στρατεύματα εναντίον των Ουκρανών».

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, αντέδρασε οργισμένα στην παρέμβαση του Ουκρανού προέδρου, τονίζοντας πως προστέθηκε στο πρόγραμμα την τελευταία στιγμή από την αλβανική προεδρία, χωρίς να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση ή έγκριση από τα κράτη μέλη του ΣΑ, κατά παραβίαση του πρωτοκόλλου και της πρακτικής των εργασιών του.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν θα έπρεπε να μετατρέπεται σε πλατφόρμα προκειμένου ο πρόεδρος Ζελένσκι να ζητάει κι άλλα όπλα από το NATO», υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης.