OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Σε νέα φάση σύγκρουσης με τις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση Τραμπ

02/05/2021 - 10:47
Βόρεια Κορέα
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι διεξάγει μια «εχθρική» πολιτική και κατήγγειλε μια «αναληθή» αμερικανική διπλωματία, απειλώντας με αντίποινα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν αφότου ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε την Τετάρτη απευθυνόμενος στο Κογκρέσο ότι θα χρησιμοποιήσει «την διπλωματία όπως και σοβαρή αποτροπή» για να περιορίσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Πιονγκγιάνγκ.

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τάσσεται υπέρ μιας «ρεαλιστικής» διπλωματικής προσέγγισης.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα βρίσκονται σε στασιμότητα μετά την αποτυχία της δεύτερης συνόδου κορυφής ανάμεσα στον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Ντόναλντ Τραμπ, και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι το 2019. Από την άνοδό του στην εξουσία, πριν από 100 μέρες, ο Μπάιντεν δεν έχει αναφερθεί εκτενώς στο θέμα αυτό.

Το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε σήμερα από το πρακτορείο KCNA ότι ο Τζο Μπάιντεν έκανε «σοβαρή γκάφα» με την «ξεπερασμένη» θέση του απέναντι στη χώρα.

«Η δήλωσή του αντανακλά σαφώς την πρόθεσή του να συνεχίσει μια εχθρική πολιτική απέναντι στην ΛΔ Κορέας όπως κάνουν οι ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα», δήλωσε ο αξιωματούχος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών Κουόν Τζουνγκ Γκουν.

«Η αποκαλούμενη ‘διπλωματία’ των ΗΠΑ είναι μια αναληθής ταμπέλα που έχει στόχο να καλύψει τις εχθρικές τους ενέργειες και η ‘αποτροπή’ που ανακοινώθηκε συνιστά απλώς ένα μέσο για να τεθούν πυρηνικές απειλές στην ΛΔ Κορέας», πρόσθεσε.

«Τώρα που ο κεντρικός άξονας της νέας αμερικανικής πολιτικής στο θέμα της ΛΔ Κορέας είναι σαφής, θα είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα μέτρα που επιβάλλονται», υπογράμμισε.

Την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος επαναβεβαίωσε ότι ο στόχος του παραμένει η «πλήρης αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

Η αμερικανική πολιτική θα δει «μια διαβαθμισμένη, πρακτική προσέγγιση, ανοιχτή στη διπλωματία» με την Βόρεια Κορέα, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Τασσόμενη υπέρ μιας «ρεαλιστικής» προσέγγισης μέσω της διπλωματικής οδού, σε στενή διαβούλευση με την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέφυγε να διευκρινίσει τις πιθανές πρωτοβουλίες που μελετώνται, παίρνοντας παράλληλα αποστάσεις από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις.

«Η πολιτική μας δεν θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση μιας μεγάλης συμφωνίας», υπογράμμισε, σηματοδοτώντας σαφώς ότι υπάρχει διαφορά από την προσέγγιση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ωστόσο δεν θα στηριχθεί ούτε στη στρατηγική υπομονή», πρόσθεσε, αναφερόμενη στο δόγμα της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα επίσης από το KCNA, το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσέβαλαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν και την πολιτική του κατά του νέου κορονοϊού, αναφερόμενο σε ανακοίνωση της 28ης Απριλίου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπός του Νεντ Πράις είχε επικρίνει στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα πολύ αυστηρά μέτρα που έλαβε κατά της πανδημίας της COVID-19 η Βόρεια Κορέα, «ένα από τα πιο καταπιεστικά και ολοκληρωτικά κράτη στον κόσμο», όπως είπε.

«Το «θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων’ που έθιξαν οι ΗΠΑ είναι ένας πολιτικός ελιγμός με στόχο την καταστροφή της ιδεολογίας και του κοινωνικού συστήματος της ΛΔ Κορέας», επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΗΠΑΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

11/05/2026 - 22:08
Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

11/05/2026 - 19:26

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

ATR-72: Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό αεροσκάφος στο βορειοανατολικό Αιγαίο

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Ο Akylas θα βγει πρώτος στη Eurovision, του κάνω πρόταση να τραγουδάμε του χρόνου μαζί

Χριστίνα Βίδου: Η πρώτη «καλησπέρα» στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη

Η Αμαλία Κωστοπούλου έγινε 29 ετών: Σε ευχαριστώ Θεέ μου για αυτή την γεμάτη και όμορφη ζωή

Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert