Βουλγαρία: Συνελήφθησαν 12 άτομα για εξαγωγή εξοπλισμών στην Wagner – Aνάμεσά τους και 2 Έλληνες

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν στις αρχές Οκτωβρίου στην Βουλγαρία, για εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού στα μέλη των μισθοφόρων της ομάδας Wagner στην Ρωσία.

Ανάμεσα τους είναι και δυο Έλληνες, γνωστοί με τα ονόματα «Ρωμανός Β.» και «Τάκης Τ.», σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο εδήσεων του ANT1.

Οι συλληφθέντες είχαν κρυμμένα στις αποσκευές τους προϊόντα διπλής χρήσης, δηλαδή για στρατιωτική ή μη χρήση, προσπαθώντας να τα μεταφέρουν στη Ρωσία. Η συνολική αξία των προϊόντων αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης. «Τελικοί αποδέκτες ήταν μέλη της Wagner, της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και των δυνάμεων της Τσετσενίας».

Κιάλια, οπτικά σκοπευτικά και άλλα παρόμοια προϊόντα βρέθηκαν στις αποσκευές τους, στο αεροδρόμιο της Σόφια.

Ο Έλληνας που συνελήφθη, ο «Ρωμανός Β.» περιγράφεται από τα βουλγαρικά μέσα ως ο αρχηγός της ομάδας, ένας ισχυρός επιχειρηματίας με δραστηριότητες σε Βουλγαρία και Σιγκαπούρη. Στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά ανέβαζε φιλορωσικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, η δράση του δικτύου στη Βουλγαρία αποκαλύφθηκε με τη συνδρομή της ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).


Φωτογραφία αρχείου Reuters