Βρετανία: Δηλώνει «ανοιχτή» στην αποστολή όπλων μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε, χθες Δευτέρα, ότι η Βρετανία είναι «ανοιχτή» σχετικά με την αποστολή οπλικών συστημάτων μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία, εάν η Ρωσία συνεχίσει να στοχεύει περιοχές αμάχων.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Γουάλας ρωτήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ένθερμο υποστηρικτή της Ουκρανίας, σχετικά με την πιθανή προμήθεια πυραυλικών συστημάτων μεγαλύτερου βεληνεκούς στο Κίεβο για την καταστροφή των τοποθεσιών εκτόξευσης drone.

«Ελέγχω συνεχώς τα οπλικά συστήματα που θα μπορούσαμε να παρέχουμε», είπε ο Γουάλας στο κοινοβούλιο.

«Και εμείς έχουμε στη θωράκισή μας πιθανά οπλικά συστήματα που έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές και αν οι Ρώσοι συνεχίσουν να στοχεύουν περιοχές αμάχων και προσπαθήσουν να παραβιάσουν αυτές τις Συμβάσεις της Γενεύης, τότε θα είμαι ανοιχτόμυαλος να δω τι θα κάνουμε στη συνέχεια», είπε.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί drones «καμικάζι» για να χτυπήσει ενεργειακές υποδομές και άλλους στόχους.

Η Βρετανία ανακοίνωσε, επίσης σήμερα, ότι επέβαλε κυρώσεις σε 12 Ρώσους στρατιωτικούς διοικητές που εμπλέκονται σε πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις, καθώς και Ιρανούς επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην παραγωγή και προμήθεια στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters