Wagner: Κηδεύτηκε ο Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη «σε κλειστό κύκλο»

Ο τάφος του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Η κηδεία του Ρώσου επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, τελέστηκε σε κλειστό κύκλο, σε ένα κοιμητήριο στα περίχωρα της γενέτειράς του, της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας του.

«Ο αποχαιρετισμός στον ιδρυτή της Wagner πραγματοποιήθηκε παρουσία της οικογένειας και των φίλων του στο νεκροταφείο Porokhovskoye στην Αγία Πετρούπολη», δήλωσε πηγή στο TASS.

«Όσοι θέλουν να τον αποχαιρετήσουν μπορούν να επισκεφθούν το νεκροταφείο Porokhovskoye», ανέφερε σε μια σύντομη ανάρτηση στο Telegram η υπηρεσία τύπου της Wagner, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία του Πριγκόζιν.

Η ρωσική αστυνομία φυλάει τον τάφο του αρχηγού της Wagner.

Το Κρεμλίνο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο Πούτιν δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στην κηδεία.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, μαζί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Wagner, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 23 Αυγούστου, ακριβώς δύο μήνες μετά τη διοργάνωση της ανταρσίας ενάντια στη ρωσική ηγεσία και κυρίως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δύο άλλες κορυφαίες προσωπικότητες της Wagner, τέσσερις σωματοφύλακες και τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν επίσης όταν το ιδιωτικό του αεροσκάφος Embraer Legacy 600 συνετρίβη βόρεια της Μόσχας, στην περιοχή Τβερ.

Νωρίτερα σήμερα κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Σεβέρνογιε, επίσης στην Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής του επιμελητειακού τμήματος της Βάγκνερ, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ.

Τα πλάνα από ένα βίντεο του πρακτορείου Reuters δείχνουν έναν ιερέα να ψέλνει μπροστά στο φέρετρο, γύρω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς, φίλοι και πρώην συνάδελφοι του Τσεκάλοφ, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν λουλούδια. Κάποιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά που φορούσαν γυαλιά ηλίου, φίλησαν το φέρετρο. Κάποια άτομα, άγνωστης ταυτότητας, διέταξαν τον φωτορεπόρτερ και τον εικονολήπτη του πρακτορείου να σταματήσουν να τραβούν εικόνες.

Mε πληροφορίες από: Reuters, TASS / Φωτογραφίες Reuters