Wagner Line: Ρώσοι μισθοφόροι έφτιαξαν αντιαρματική τάφρο δύο χιλιομέτρων [vids, pics]

Δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies δείχνουν ότι Ρώσοι μισθοφόροι της εταιρείας Wagner έχουν κατασκευάσει μια αντιαρματική τάφρο δύο χιλιομέτρων, η οποία έχει πάρει την ονομασία «Wagner Line» ή αλλιώς «Γραμμή Wagner» κοντά στην πόλη Χίρσκε στην περιοχή του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πρόκειται για μια οχύρωση που περιλαμβάνει τέσσερις σειρές τσιμεντένιων πυραμίδων που οι Ρώσοι ελπίζουν ότι θα εμποδίσουν οποιαδήποτε ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς να κινηθούν προς τα ανατολικά. Μάλιστα, αρκετά ρωσικά κανάλια στο Telegram κάνουν λόγο για μια αποτελεσματική πρωτοβουλία που θα περιορίσει την κινητικότητα των Ουκρανών στην περιοχή.

Πρόσθετες δορυφορικές εικόνες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος δείχνουν ότι η εκσκαφή της τάφρου διεξήχθη σε δύο μέρη: το πρώτο τμήμα της τάφρου δημιουργήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ το δεύτερο τμήμα της τάφρου δημιουργήθηκε κάποια στιγμή μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το CNN, δεν είναι η πρώτη φορά που οι μισθοφόροι της Wagner χρησιμοποιούν χαρακώματα για να οχυρώσουν τις θέσεις τους, αφού κάτι παρόμοιο έκαναν το 2021, όταν έσκαψαν χαρακώματα μήκους άνω των 70 χιλιομέτρων στην έρημο της Λιβύης.