Wagner: Ο Πριγκόζιν μοιράζει μετάλλια στους μισθοφόρους «για την κατάληψη του Σολεντάρ»

Ο ιδρυτής της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, φαίνεται πως παρέδωσε στους Ρώσους μισθοφόρους μετάλλια για την «κατάληψη της ουκρανικής πόλης Σολεντάρ».

Σύμφωνα με αναρτήσεις του ίδιου αλλά και συνεργατών του στο Telegram, ο Πριγκόζιν επαίνεσε όσους στρατιώτες της ιδιωτικής εταιρείας του συμμετείχαν στην κατάληψη της ουκρανικής πόλης Σολεντάε, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, η οποία έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες το επίκεντρο των μαχών ανάμεσα στις ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις.

Ο ιδρυτής της Wagner παρασημοφόρησε τον διοικητή της μονάδας που ηγήθηκε της επίθεσης στο Σολεντάρ, τον Άντον Γιελιζάροφ, έναν πρώην Ρώσο στρατιώτη.

Tην περασμένη εβδομάδα, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του «απελευθέρωσαν πλήρως» την πόλη Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, αφού σκότωσαν περίπου 500 ουκρανούς στρατιώτες στις μάχες που προηγήθηκαν. Ωστόσο, το ρωσικό ΥΠΑΜ «κράτησε τις αποστάσεις του» από την ανακοίνωση αυτή και υποστήριξε λίγες μέρες αργότερα ότι ο ρωσικός στρατός, και ειδικότερα Ρώσοι αλεξιπτωτιστές, κατέλαβαν την ουκρανική πόλη.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης των μισθοφόρων «ξέσπασε» κατά του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, επικρίνοντάς το ότι προσπαθεί «να κλέψει τη νίκη από τη Wagner». 

Οι ουκρανικές δυνάμεις διαψεύδουν οποιουσδήποτε ισχυρισμούς για την κατάληψη της πόλης από τους Ρώσους, τονίζοντας ότι οι μάχες για το Σολεντάρ «συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οι δυνάμεις μας κρατάνε ακόμα».

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters