Wagner: Ο Πριγκόζιν «βλέπει» επικείμενη ουκρανική επίθεση και ζητά την βοήθεια του Σοϊγκού

Ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν προειδοποίησε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μέσω επιστολής του που δημοσιεύθηκε σήμερα, ότι ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει μια επίθεση που έχει στόχο να αποκόψει τις δυνάμεις της Wagner από το κύριο σώμα των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

Στην επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα η υπηρεσία τύπου που διαθέτει, ο Πριγκόζιν λέει ότι η επίθεση έχει σχεδιασθεί για τα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου. Ζήτησε από το Σοϊγκού να λάβει όλα τα μέτρα για να αποτραπεί αυτό το σχέδιο, το οποίο όπως είπε μπορεί να οδηγήσει σε «αρνητικές επιπτώσεις» στις προσπάθειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Αρκετοί Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για μία μεγάλη αντεπίθεση που θα ξεκινήσει την άνοιξη. Ωστόσο, οι Δυτικοί σύμμαχοι έχουν παροτρύνει το Κίεβο να αναβάλει την αντεπίθεση και αντ’αυτού να περιμένει πρώτα να παραλάβει τον δυτικό εξοπλισμό που θα στείλουν οι συμμαχικές χώρες, κυρίως τα κύρια άρματα μάχης Leopard 2, Abrams και Challenger.

Ο Πριγκοζίν δήλωσε επίσης ότι το απόρρητο παράρτημα της επιστολής περιείχε λεπτομέρειες για το «σχέδιο του εχθρού» και «μια πρόταση για αντίδραση». Οι περισσότεροι μαχητές της Wagner μάχονται εδώ και μήνες για να καταλάβουν την πόλη της Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, σημειώνοντας ελάχιστη πρόοδο και τέραστιες απώλειες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters