Wagner: «Περίπου 3.000 πρώην μισθοφόροι και ο περίφημος διοικητής Ratibor εντάχθηκαν στις δυνάμεις Αχμάτ» είπε ο Καντίροφ [pics]

Μπορεί η μισθοφορική οργάνωση Wagner να έχει χαθεί από «τα φώτα της δημοσιότητας» μετά τον θάνατο του ιδρυτή και τέως ηγέτη της, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που εξακολουθούν να εργάζονται για αυτήν σε χώρες της Αφρικής και σε άλλες περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Ωστόσο, αρκετοί μαχητές αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Wagner και να επιλέξουν άλλο χώρο εργασίας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έχοντας πλέον αρκετή και πολύτιμη γνώση και εμπειρία από τα πεδία επιχειρήσεων στην Ουκρανία, κάτι που ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ φαίνεται ότι εκτιμάει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ειδικότερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημιούργησε νέες θέσεις προκειμένου να καταταχθούν και να στρατολογηθούν στρατιώτες για τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ κάτι παρόμοιο συνέβη και στην παραστρατιωτική οργάνωση ειδικών επιχειρήσεων «Αχμάτ», την οποία διοικεί ο Ραμζάν Καντίροφ, που προσέλαβε πρώην μαχητές και στελέχη της Wagner.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ένας πρώην αξιωματικός και διοικητής μονάδας της Wagner με χαρακτηριστικό κλήσης «Ratibor», μαζί με περίπου 3.000 πρώην μισθοφόρους της οργάνωσης εντάχθηκαν στις ειδικές δυνάμεις του Τσετσένου ηγέτη και αναμένεται σύντομα να αναλάβουν μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2023, ο Καντίροφ είχε αποκαλύψει ότι μισθοφόροι της Wagner είχαν εκπαιδευτεί με Τσετσένους στρατιώτες.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφίες αρχείου Reuters