Wall Street Journal: Ο Τραμπ προτείνει τη δημιουργία του PACT για να αποκατασταθούν οι ενεργειακές υποδομές στη Μέση Ανατολή

Το σχέδιο της Ουάσινγκτον προβλέπει συνεισφορές από οκτώ εταίρους για να δημιουργηθεί ένα επενδυτικό ταμείο 10 δισεκ. δολαρίων

Ο Ντόναλντ Τραμπ REUTERS/Bing Guan

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει προτείνει τη διάθεση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία ενός Ταμείου, το οποίο θα βοηθήσει τις χώρες της Μέσης Ανατολής να αποκαταστήσουν τις ενεργειακές υποδομές που επλήγησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν.

Ακόμα, στόχος του σχεδίου Τραμπ είναι να μειώσει την εξάρτησή τους από τα Στενά του Ορμούζ, που ελέγχονται de facto από το Ιράν σε ό,τι αφορά τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη αξιωματούχους από τις ΗΠΑ και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το σχέδιο της Ουάσινγκτον προβλέπει συνεισφορές από οκτώ εταίρους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή – τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Ιράκ και την Ιορδανία – ώστε να δημιουργηθεί ένα επενδυτικό ταμείο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την ονομασία PACT (Partnership for Allied Trust and Construction).

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Wall Street Journal

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ