OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Οι ΗΠΑ θα παράσχουν στην Ουκρανία πληροφορίες για πυραυλικές επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσία

02/10/2025 - 11:22
Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να παρέχουν πληροφορίες στην Ουκρανία για επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον ρωσικής ενεργειακής υποδομής, αφού ο Πρόεδρος Τραμπ ενέκρινε την ενεργότερη εμπλοκή υπηρεσιών πληροφοριών και Πενταγώνου.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ) που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και προσθέτει πως ζητείται παρόμοια υποστήριξη από συμμάχους του ΝΑΤΟ, ενώ δεν έχει παρθεί τελική απόφαση για την αποστολή συγκεκριμένων όπλων.

Εξετάζονται επίσης παραδόσεις πιο ισχυρών πυραύλων (π.χ. Tomahawk ή Barracuda), που θα μπορούσαν να επιτρέψουν πλήγματα σε διυλιστήρια, αγωγούς, σταθμούς και άλλες υποδομές βαθιά μέσα στη Ρωσία — με στόχο τη μείωση εσόδων του Κρεμλίνου και την επιβάρυνση της ρωσικής αεράμυνας.

Η νέα στάση σηματοδοτεί εμβάθυνση της υποστήριξης προς το Κίεβο, σε αντίθεση με την προηγούμενη περιοριστική πολιτική ως προς τη χρήση ορισμένων όπλων (π.χ. ATACMS).

U.S. Ready to Provide Ukraine with Intelligence for Strikes on Russian Targets — WSJ

The Wall Street Journal reports that the intelligence will focus on Russia’s critical energy infrastructure, including refineries, power plants, pipelines, and other facilities.

This marks the… pic.twitter.com/V8NHGcudwr

— NEXTA (@nexta_tv) October 2, 2025

«Η έγκριση για την παροχή πρόσθετων πληροφοριών ήρθε λίγο πριν ο Τραμπ εκφράσει την απογοήτευσή του για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνοντας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ανακτήσει όλα τα κατεχόμενα εδάφη της, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Ο Τραμπ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να κερδίσει τη μάχη χωρίς να μπορεί να χτυπήσει στο εσωτερικό της Ρωσίας», σημειώνει η WSJ.

Η Ουκρανία είχε ζητήσει Tomahawks και η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει αυτό το αίτημα, ενώ οι λεπτομέρειες και η γραπτή καθοδήγηση από τον Λευκό Οίκο αναμένονται πριν από την ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της WSJ, η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια σε τρεις βασικούς τομείς αντιμετώπισης της ρωσικής επιθετικότητας: την αεράμυνα, την ικανότητα να κρατά την πρώτη γραμμή και την ικανότητα να χτυπά βαθιά στη Ρωσία, δήλωσε ο ταξίαρχος Joachim Kaschke, ο οποίος επιβλέπει τη στρατιωτική βοήθεια της Γερμανίας στην Ουκρανία. Όταν οι Ουκρανοί υπερασπιστές αντιμετωπίζουν έναν αριθμητικά ανώτερο αντίπαλο, πρέπει να μεταφέρουν τη μάχη πέρα από τις γραμμές του μετώπου, είπε ο Kaschke.

«Πρέπει να κόψεις τις γραμμές ανεφοδιασμού για να κρατήσεις την πρώτη γραμμή – αυτή είναι η στρατιωτική λογική πίσω από αυτό», είπε ο Kaschke.

Πηγή: Wall Street Journal

Tags: TOMAHAWKΗΠΑΟΥΚΡΑΝΙΑΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

S-400
ΚΟΣΜΟΣ

S-400: Ουκρανικά drones έπληξαν δύο εκτοξευτές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας [vid]

18/12/2025 - 19:47
ΗΠΑ - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία προετοιμάζεται για επαφές με τους Αμερικανούς για την Ουκρανία – «Στα τάρταρα» οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

18/12/2025 - 18:43
mi6 - Ρωσία - Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

O αρχικατάσκοπος του Πούτιν αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την νέα αρχηγό της βρετανικής MI6

18/12/2025 - 17:47

Διαβάστε Επίσης

S-400: Ουκρανικά drones έπληξαν δύο εκτοξευτές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας [vid]

Γεραπετρίτης σε Βρετανή ΥΠΕΞ: «Οι αμυντικές συμφωνίες με τρίτες χώρες δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον συμμάχων χωρών»

Η Ρωσία προετοιμάζεται για επαφές με τους Αμερικανούς για την Ουκρανία – «Στα τάρταρα» οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Oreshnik: Στη Λευκορωσία από χθες ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, ανακοίνωσε ο Λουκασένκο

ΕΛΚΑΚ: Ένας χρόνος ενίσχυσης της ελληνικής αμυντικής καινοτομίας – Τα πρωτοποριακά βήματα για την άμυνα της χώρας

O αρχικατάσκοπος του Πούτιν αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την νέα αρχηγό της βρετανικής MI6

LUCAS: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε για πρώτη φορά drone καμικάζι στον Περσικό Κόλπο [vid]

Ζελένσκι: Αν δεν πάρουμε δάνειο από τα παγωμένα ρωσικά assets, θα πρέπει να μειώσουμε την παραγωγή drones

Top News

Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»

Σπάει τη σιωπή της η διευθύντρια HR που έγινε viral από την kiss cam των Coldplay: «Στιγμιαίο λάθος μετά από αλκοόλ»

Ο Γιώργος Καρτελιάς έπαθε έμφραγμα και έμεινε 15 μέρες στο νοσοκομείο: «Ήμουν μόνος και ένιωσα έναν πόνο στο στήθος»

Στέφανος Παπαδόπουλος: Τα πρώτα βήματα στις πίστες της Θεσσαλονίκης, η κάθοδος στην Αθήνα και τα βίντεο με τον Γιώργο Μαζωνάκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert