Χορεύτριες από την Γεωργία στη ναυαρχίδα του 6ου Στολου των ΗΠΑ

Επίσκεψη στο λιμάνι Μπατούμι της Γεωργίας έκανε πριν μερικές ημέρες η ναυαρχίδα του 6ου αμερικανικού Στόλου USS Mount Whitney (LCC 20)
και έτυχε θερμής υποδοχής από τις αρχές της πόλης και γενικά της Γεωργίας. Στην τελετή υποδοχής, που έγινε με κάθε επισημότητα και το παραδοσιακό τελετουργικό, πήρε μέρος και χορευτικό συγκρότημα οι χορεύτριες του οποίου έφεραν τις τοπικές ενδυμασίες.



Το πολεμικό σκάφος των ΗΠΑ Mount Whitney (LCC 20) , ένα από τα πλέον εξοπλισμένα και με τεράστιες δυνατότητες ελέγχου διοίκησης και επικοινωνιών, είχε επισκεφθεί ξανά λιμάνι της Γεωργίας το 2008, μετά τον πόλεμο με την Ρωσία, για βοήθεια.

Πριν από την τριήμερη παραμονή στην Γεωργία το σκάφος ήταν στην ναυτική βάση της Σούδας για επίσκεψη, ενώ μετά πήγε στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας .Στην συνέχεια έπιασε στην Κονστάντζα Ρουμανίας όπου όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία κατα την διάρκεια άσκησης ενα ελικόπτερο της Ρουμανίας τύπου IAR 330L Puma προσγειώθηκε στο κατάστρωμα.

Το αεροπλανοφόρο έφυγε απο την Ρουμανία χθες (19/11)  και ειναι τώρα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας για την υποστήριξη των επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας του 6ου στόλου των ΗΠΑ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθεί πρός την Μεσόγειο.
Η παρακάτω φωτογραφία ειναι απο την πορεία του αεροπλανοφόρου στα στενά του Βοσπόρου σήμερα (20/11)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτος ελιγμός απο αντιτορπιλικό! – ΒΙΝΤΕΟ