Υεμένη: Σκοτώθηκε ο “εμίρης” της Αλ-Κάϊντα από κυβερνητικές δυνάμεις

Μεγάλο πλήγμα για την Αλ-Κάϊντα και την δράση της στην περιοχή.

Onalert Newsroom
Υεμένη: Σκοτώθηκε ο “εμίρης” της Αλ-Κάϊντα από κυβερνητικές δυνάμεις

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε την Παρασκευή σε μια στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη από επίλεκτες δυνάμεις στην πλούσια, σε πετρέλαιο, περιοχή του Σαμπάχ της Υεμένης.

Ο “εμίρης” της Αλ-Κάϊντα, Ναϊέφ Τάρμο αλ-Ντιγιάνι σκοτώθηκε από επίλεκτες δυνάμεις της Σαμπάχ στην πόλη Χόρα στην ευρύτερη περιοχή Merkah Al Ulya, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του Asharq Al-Awsat.

Επίσης, αρκετά άλλα στελέχη της Αλ – Κάϊντα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία υποστηρίχθηκε, από τη Σαουδική Αραβία..

Οι δυνάμεις κατέσχεσαν επίσης διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς και χειροβομβίδες κατά τη διάρκεια των επιδρομών.

Η Αλ-Κάϊντα χρησιμοποιούσε την περιοχή Χόρα ως κρησφύγετο και σημείο διέλευσης μεταξύ των επαρχιών Shabwah και al-Baydha, ενώ αποτελούσε και το ορμητήριο της για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των πολιτών και της κυβέρνησης, τις οποίες διοργάνωσε ο Diyani.

Οι επίλεκτες δυνάμεις του Shabwah κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές στρατιωτικές νίκες εναντίον τρομοκρατικών ομάδων στην επαρχία και πιστώνεται με την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, αφού έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους περίπου 16 επαρχίες.

Υπενθυμίεζεται πως η Αλ-ΚάΙντα στην Αραβική Χερσόνησο, που αποτελεί ένα τμήμα του τρομοκρατικού διντκύου Αλ-Κάϊντα, δραστηριοποιείται στην Υεμένη και από το 2014 βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης.

Πηγή: AAWSAT


Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου