Υεμένη: Σκοτώθηκε ο «εμίρης» της Αλ-Κάϊντα από κυβερνητικές δυνάμεις

Ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε την Παρασκευή σε μια στρατιωτική επιχείρηση που διεξήχθη από επίλεκτες δυνάμεις στην πλούσια, σε πετρέλαιο, περιοχή του Σαμπάχ της Υεμένης.

Ο «εμίρης» της Αλ-Κάϊντα, Ναϊέφ Τάρμο αλ-Ντιγιάνι σκοτώθηκε από επίλεκτες δυνάμεις της Σαμπάχ στην πόλη Χόρα στην ευρύτερη περιοχή Merkah Al Ulya, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του Asharq Al-Awsat.

Επίσης, αρκετά άλλα στελέχη της Αλ – Κάϊντα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία υποστηρίχθηκε, από τη Σαουδική Αραβία..

Οι δυνάμεις κατέσχεσαν επίσης διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς και χειροβομβίδες κατά τη διάρκεια των επιδρομών.

Η Αλ-Κάϊντα χρησιμοποιούσε την περιοχή Χόρα ως κρησφύγετο και σημείο διέλευσης μεταξύ των επαρχιών Shabwah και al-Baydha, ενώ αποτελούσε και το ορμητήριο της για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των πολιτών και της κυβέρνησης, τις οποίες διοργάνωσε ο Diyani.

Οι επίλεκτες δυνάμεις του Shabwah κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές στρατιωτικές νίκες εναντίον τρομοκρατικών ομάδων στην επαρχία και πιστώνεται με την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, αφού έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους περίπου 16 επαρχίες.

Υπενθυμίεζεται πως η Αλ-ΚάΙντα στην Αραβική Χερσόνησο, που αποτελεί ένα τμήμα του τρομοκρατικού διντκύου Αλ-Κάϊντα, δραστηριοποιείται στην Υεμένη και από το 2014 βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης.

Πηγή: AAWSAT