OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Επίθεση εναντίον αμερικανικού αντιτορπιλικού – Οι Χούτι διαψεύδουν

10/10/2016 - 14:33
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο πύραυλοι, εκτοξεύθηκαν και στη συνέχεια έπεσαν στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας χωρίς να πλήξουν το πολεμικό σκάφος και χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, δήλωσε η Πόλα Νταν, εκπρόσωπος της Navcent.

Οι σιίτες αντάρτες Χούτι αρνήθηκαν ότι οι δυνάμεις τους εκτόξευσαν τους πύραυλους εναντίον του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ, οι οποίοι, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εκτοξεύθηκαν από περιοχή της Υεμένης που τελεί υπό τον έλεγχό τους.
«Το κίνημα των Χούτι αρνείται ότι στόχευσε οποιοδήποτε πλοίο ανοικτά της Υεμένης», δήλωσε αξιωματούχος των Χούτι στο πρακτορείο Reuters, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα σήμερα, η κεντρική διοίκηση των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων (Navcent) ανακοίνωσε πως δύο πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από περιοχές που ελέγχουν οι Χούτι έπεσαν στην Ερυθρά Θάλασσα όχι μακριά από ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Ενώ το USS Mason πραγματοποιούσε το βράδυ της Κυριακής (χθες) «επιχειρήσεις ρουτίνας στα διεθνή ύδατα», δύο πύραυλοι, που εκτοξεύθηκαν με διαφορά 60 λεπτών, έπεσαν στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας χωρίς να πλήξουν το πολεμικό σκάφος και χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, δήλωσε η Πόλα Νταν, εκπρόσωπος της Navcent.
«Εκτιμούμε πως οι πύραυλοι αυτοί εκτοξεύθηκαν από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτι στην Υεμένη», πρόσθεσε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται λίγες ημέρες αφότου ένα πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επλήγη από ρουκέτες, επίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στον στρατηγικό πορθμό Μπαμπ Αλ-Μαντέμπ, όπου βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή, σύμφωνα με το Άμπου Ντάμπι. Οι αντάρτες Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Τα ΗΑΕ είναι μέλη του αραβικού συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία, ο οποίος επενέβη στην Υεμένη για να υποστηρίξει την κυβέρνηση την οποία αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα απέναντι στους αντάρτες, που κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σαναά πριν από δύο χρόνια.
Ο πορθμός Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, από τον οποίο διέρχεται ένα μέρος της παγκόσμιας θαλάσσιας κυκλοφορίας, τελεί υπό τον έλεγχο των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων μετά την ανακατάληψή του το φθινόπωρο του 2015, με τη βοήθεια του αραβικού συνασπισμού, από τους αντάρτες που τον είχαν καταλάβει τον Μάρτιο του 2015.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η αμερικανική διοίκηση αναφέρει πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας παντού στον κόσμο», περιλαμβανομένης και της Ερυθράς Θάλασσας.
«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολεμικών σκαφών και του προσωπικού μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καθώς οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Υεμένη παραμένουν σε αδιέξοδο, οι αντάρτες Χούτι ενέτειναν τις επιθέσεις με πυραύλους, σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού, οι οποίες πλήττουν μερικές φορές στόχους αμάχους.
Την επομένη του θανάτου 140 ανθρώπων σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας επικήδειας τελετής στη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης, οι αντάρτες εκτόξευσαν την Κυριακή, σύμφωνα με τον συνασπισμό, έναν πύραυλο εναντίον των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Μαρίμπ, ανατολικά της Σαναά, και έναν δεύτερο εναντίον της πόλης Ταέφ, στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας. Οι δύο πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο συνασπισμός.

Η σύγκρουση στην Υεμένη έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 6.700 ανθρώπων, από τους οποίους περίπου οι μισοί ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Tags: ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΗΠΑΠΥΡΑΥΛΟΣΥΕΜΕΝΗΧΟΥΤΙ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert