Υεμένη: Μπαράζ επιδρομών της συμμαχίας υπό την Σ. Αραβία εναντίον θέσεων της Ansarallah

Ο αραβικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε πολλές επιδρομές στην Υεμένη την Τρίτη, με στόχο επαρχίες στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της χώρας που σπαράσσεται από τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις της Ansarallah, τις οποίες επικαλείται το κανάλι Masirah, τα αεροσκάφη του Αραβικού Συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησαν τουλάχιστον 16 αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία του Μαρίμπ, με 15 από αυτές να στοχεύουν τις αντικυβερνητικές δυνάμεις γύρω από τη στρατηγική περιοχή Sirwah.

Στη συνέχεια, ο Αραβικός Συνασπισμός εξαπέλυσε έξι αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Χοντέϊντα, χτυπώντας τις περιοχές υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Ansarallah.

Ο Αραβικός Συνασπισμός πραγματοποίησε ακόμη τέσσερις αεροπορικές επιδρομές πάνω από τις επαρχίες Αλ-Σα’άντα και Αλ-Τζάβφ, με την επιχείρηση να στοχεύει κυρίως τις διοικητικές πρωτεύουσες των επαρχιών στην Υεμένη.

Μία ακόμη επιδρομή αναφέρθηκε στην επαρχία της Αλ Μπάιντα, όπου οι δυνάμεις της Ansarallah προσπαθούν επί του παρόντος να πάρουν τον έλεγχο ολόκληρου του βόρειου συνόρου με τη Μαρίμπ.

Αυτή η ευρείας κλίμακας επίθεση από τον Αραβικό Συνασπισμό έρχεται σε μια στιγμή που οι δυνάμεις της Ansarallah επιχειρούν να καταλάβουν τη διοικητική πρωτεύουσα του Marib, η οποία θεωρείται μία από τις τελευταίες σημαντικές περιοχές υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών στρατευμάτων στη βόρεια Υεμένη.

Πηγή: almasdarnews