ΗΠΑ: Υπέρ της αποχώρησης από την συνθήκη για τα πυρηνικά και ο Μάτις

 Συμφωνεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις στο θέμα της αποχώρησης των ΗΠΑ από την Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Πενταγώνου.

Το Πεντάγωνο διέψευσε, όσο δημοσιεύθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναφορικά με την άγνοια και την διαφωνία του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις με την απόφαση του Προέδρου Τραμπ να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από την Συνθήκη με την Ρωσία, η οποία απαγορεύει την παραγωγή και ανάπτυξη χερσαίων πυραυλικών συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς, τηνν οποία υπέγραψε το 1987 ο Πρόεδρος Ρέιγκαν με τον Γκορμπατσόφ.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Τραμπ και μάλιστα στο συγκεκριμένο θέμα οι θέσεις τους ταυτίζονται απόλυτα.

Σημειώνεται, ότι από χθες ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον βρίσκεται στην Ρωσία για επαφές, ενώ μάλιστα αργότερα σήμερα αναμένεται να συναντηθεί και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν συνέπειες από την μονομερή της αποχώρηση από τηνν Συνθήκη, ενώ η Κίνα και πολλές ΕυρωπαΪκές χώρες έχουν εκφράσει την αντίθεση τους σε αυτή την κίνηση των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Sputnik