OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Khashoggi: «Ξέρω πως να τεμαχίζω» φέρεται να λέει ένας εκ των δολοφόνων

14/12/2018 - 18:46
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας από τους δολοφόνους του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ακούστηκε να λέει «ξέρω πώς να τεμαχίζω» στην ηχογράφηση της δολοφονίας που μοιράστηκε η Τουρκία με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης το Ριάντ επειδή άλλαξε την εκδοχή του για το πώς ο Κασόγκι, ένας αρθρογράφος της Washington Post και εξέχων επικριτής του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Ο δημοσιογράφος είχε πάει εκεί για να πάρει έγγραφα για τον επικείμενο γάμο του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή και έχει πλήξει τη διεθνή εικόνα του 33χρονου πρίγκιπα διαδόχου, ντε φάκτο ηγέτη της χώρας. Η Γερουσία των ΗΠΑ απηύθυνε μια σπάνια επίπληξη στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την υποστήριξή του στον πρίγκιπα διάδοχο, στον οποίο επέρριψε την ευθύνη για τη δολοφονία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, τους κάναμε όλους να ακούσουν… Ο άνδρας λέει καθαρά ‘ξέρω πώς να τεμαχίζω’. Αυτός ο άνδρας είναι στρατιώτης. Όλα αυτά είναι στις ηχογραφήσεις», ανέφερε ο Ερντογάν σε μια ομιλία στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ηχογράφηση.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης έχει πει πως οι δολοφόνοι προκάλεσαν ασφυξία στον Κασόγκι στο προξενείο, προτού διαμελίσουν το πτώμα του και το ξεφορτωθούν. Τα μέλη του δεν έχουν βρεθεί.

Ο Κασόγκι είπε κατ΄επανάληψη στους δολοφόνους του «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» κατά τις τελευταίες του στιγμές, μετέδωσε τη Δευτέρα το CNN, επικαλούμενο μια πηγή που είπε πως διάβασε το πλήρες μεταφρασμένο κείμενο μιας ηχογράφησης.

Η Σαουδική Αραβία έχει πει πως ο πρίγκιπας δεν είχε προηγούμενη γνώση της δολοφονίας. Αφού έδωσε πολλές αντικρουόμενες εκδοχές, το Ριάντ είπε αργότερα πως ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που είχαν σκοπό να τον πείσουν να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις επικρίσεις για την εξήγηση που έδωσε το Ριάντ για τη δολοφονία. Αρχικά είχε πει πως ο Κασόγκι έφυγε από το προξενείο. Η εκδοχή αυτή αμφισβητήθηκε από την Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, η οποία τον περίμενε έξω από το κτίριο και είπε ότι δεν βγήκε ποτέ από αυτό.

«Ο πρίγκιπας λέει πως ο Τζαμάλ Κασόγκι έφυγε από το προξενείο. Είναι παιδί ο Τζαμάλ Κασόγκι; Η αρραβωνιαστικιά του περιμένει απέξω», είπε ο Ερντογάν. «Νομίζουν πως ο κόσμος είναι κουτός. Αυτό το έθνος δεν είναι κουτό και ξέρει πώς να αποδώσει ευθύνες».

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα πως το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχει «ισχυρή υποψία» ότι ο Σαούντ αλ-Καχτάνι, υψηλόβαθμος βοηθός του πρίγκιπα Μοχάμεντ, και ο στρατηγός Άχμεντ αλ-Ασίρι, ο οποίος υπήρξε αναπληρωτής επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών, περιλαμβάνονται σε εκείνους που σχεδίασαν τη δολοφονία του Κασόγκι.

Αφού το Ριάντ απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδώσει τους δύο άνδρες, η Τουρκία είπε αυτή την εβδομάδα ότι ο κόσμος πρέπει να επιδιώξει δικαιοσύνη για τον Κασόγκι με βάση το διεθνές δίκαιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΤΟΥΡΚΙΑΥΠΟΘΕΣΗ KHASHOGGI

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert