Ζαχάροβα: «ΗΠΑ και Βρετανία διέταξαν το χτύπημα στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στην Κριμαία»

Το ουκρανικό πλήγμα την Παρασκευή εναντίον του αρχηγείου του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία «εξαπολύθηκε έπειτα από αίτημα των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ και της Βρετανίας», υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί εκ των προτέρων με τη χρήση μέσων δυτικών υπηρεσιών Πληροφοριών, δορυφορικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, αναγνωριστικών αεροσκαφών και εξαπολύθηκε έπειτα από αίτημα των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών και σε στενή συνεργασία μαζί τους», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εκπροσωπεί η Μαρία Ζαχάροβα, είχε παραδεχθεί – με μια καθυστέρηση – πως η Ουκρανίας έπληξε το Αρχηγείο του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη, λιμάνι της κατεχόμενης Κριμαίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, 22/9/2023, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως το ιστορικό κτίριο του Αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπέστη ζημιές. Ένας στρατιώτης φέρεται να σκοτώθηκε».

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ