Ζαπορίζια: «Πάνω από 700 Ουκρανοί κομάντο ετοιμάζονται να επιτεθούν στον πυρηνικό σταθμό» λένε οι Ρώσοι

Πάνω από 700 Ουκρανοί κομάντο βρίσκονται επί του παρόντος στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής της Ζαπορίζια, δήλωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα διοικητής της περιφέρειας, Vladimir Rogov.

«Περισσότεροι από 700 μαχητές από τις ουκρανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Ζαπορίζια. Έχουν εκπαιδευτεί να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο, να αποβιβάσουν μια δύναμη επίθεσης και να καταλάβουν μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τον πυρηνικό σταθμό», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι τα πλήγματα της Ρωσίας σε ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών «διακόπτουν αυτά τα σχέδια του ουκρανικού στρατού».

Από την πλευρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια σιδηροδρομική γέφυρα κοντά στο χωριό Starobohdanivka στην περιφέρεια Ζαπορίζια, την οποία οι Ρώσοι χρησιμοποιούσαν για να παραδίδουν στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα στα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στα υπόλοιπα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ουκρανικό ΓΕΕΔ.

Χθες, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως οι ρωσικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από τον πυρηνικό σταθμό. Η Μόσχα διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο και δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Ενερχοντάρ και να εγκαταλείψει τον πυρηνικό σταθμό.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters