Ζελένσκι: «Δεν έχουμε βρώμικες βόμβες – Το μόνο βρώμικο στην περιοχή είναι τα μυαλά κάποιων στη Μόσχα»

Περίπου 4,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Ουκρανίας, σχεδόν το 10% του πληθυσμού της χώρας πριν από τον πόλεμο, έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των ρωσικών επιθέσεων, δήλωσε απόψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Όπως είπε ο Ζελένσκι, οι διακοπές ηλεκτροδότησης επηρεάζουν την πρωτεύουσα Κίεβο και άλλες δέκα περιοχές της ουκρανικής επικράτειας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι καιρός για φωτεινές επιγραφές και βιτρίνες καταστημάτων.

Επιπλέον ο Ζελένσκι αναφέρθηκε και στο πόρισμα του ΔΟΑΕ, που επισκέφτηκε την Ουκρανία, μετά από πρόσκληση του Κιέβου, για να εξετάσει τις Ρωσικές καταγγελίες περί κατασκευής «βρώμικης Βόμβας».

«Υπάρχει ένα πόρισμα της ΔΟΑΕ σήμερα – είναι αρκετά προφανές. Η αποστολή της οργάνωσης επισκέφτηκε όλα τα σημεία που ανέφεραν οι Ρώσοι εκπρόσωποι όταν είπαν τις φαντασιώσεις τους για τη λεγόμενη βρώμικη βόμβα.

Καλέσαμε τον ΔΟΑΕ να ελέγξει, τους δώσαμε πλήρη ελευθερία δράσης στις σχετικές εγκαταστάσεις και έχουμε σαφείς και αδιάσειστες αποδείξεις ότι κανείς στην Ουκρανία δεν έχει δημιουργήσει ή δημιουργεί βρώμικες βόμβες», είπε ο Ζελένσκι.

«Το μόνο που είναι βρώμικο στην περιοχή μας τώρα είναι τα μυαλά εκείνων στη Μόσχα που, δυστυχώς, κατέλαβαν τον έλεγχο του ρωσικού κράτους και τρομοκρατούν την Ουκρανία και ολόκληρο τον κόσμο.

Δόξα σε όλους όσους υπερασπίζονται το κράτος μας! Δόξα σε όλους όσους αγωνίζονται και εργάζονται, φέρνοντας τη νίκη μας πιο κοντά!

Όσο για το μέτωπο, ο στρατός μας προχωρά. Όσο για τα σιτηρά, τα πλοία είναι καθ’ οδόν. Όσο για τους κατακτητές, είναι και αυτοί καθ’ οδόν… ακολουθώντας τα πολεμικά πλοία! Δόξα στην Ουκρανία!», κατέληξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι,