Ζελένσκι: «Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ακόμη ζωντανός»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, δήλωσε ότι δεν είναι «εντελώς σίγουρος» ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «ακόμη ζωντανός».

Μιλώντας μέσω βίντεο στο κοινό του Φόρουμ, δήλωσε: «Δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε ποιον να μιλήσω και για τι. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, που μερικές φορές εμφανίζεται μέσα από το ειδικά εφέ τύπου ‘chroma key’ είναι πραγματικά αυτός».

Το «chroma key» είναι μια τεχνική οπτικών εφέ που χρησιμοποιείται για την αλλαγή του φόντου μέσα σε ένα βίντεο. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί τακτικά αυτό το ειδκό εφέ για να σκηνοθετήσει επισκέψεις σε επικίνδυνα μέρη, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται σε ένα ασφαλές σημείο.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο απάτησε στις δηλώσεις του Ζελένσκι, αποφεύγοντας ωστόσο να ασχοληθεί με την υγεία του Ρώσου προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Σαφώς, ο Ζελένσκι θα προτιμούσε να μην υπάρχουν ούτε η Ρωσία ούτε ο Πούτιν. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία υπάρχει και θα υπάρξει, τόσο το καλύτερο για μια χώρα όπως η Ουκρανία».

Με πληροφορίες από: Sky News / Φωτογραφία αρχείου Reuters