Ζελένσκι: «Η Ουκρανία δεν είχε καμία ανάμειξη με τον θάνατο του Πριγκόζιν»

Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στον πιθανολογούμενο θάνατο του επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Δεν είχαμε καμία ανάμειξη. Όλοι αντιλαμβάνονται ποιος έχει σχέση με αυτό», τόνισε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, ο κυριότερος στρατιωτικός ηγέτης της εταιρείας του, ο Ντμίτρι Ούτκιν, και άλλοι οκτώ επιβάτες σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer στη Ρωσία χθες Τετάρτη.

Από την μεριά του, ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντολιάκ δήλωσε πως δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν εξοντώθηκε από το Κρεμλίνο.

«Η θεαματική εξόντωση του Πριγκόζιν και της διοίκησης της Wagner δύο μήνες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματός (τους) είναι ένα μήνυμα του Πούτιν προς τις ρωσικές ελίτ ενόψει των εκλογών του 2024», δήλωσε σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, εκτιμώντας ότι ο «Πούτιν δεν συγχωρεί κανέναν».

Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του αρχηγού της Wagner, την ώρα που οι μαχητές της οργάνωσης «θρηνούν» τον χαμό του ηγέτη τους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters