Ζελένσκι: Νέες αλλαγές στην SBU – Αντικαταστάθηκαν οι επικεφαλής στη Χερσώνα και το Τσερνίχιβ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές στα υψηλά στρώματα των περιφερειακών διοικήσεων της Υπηρεσίας Πληροφοριών (SBU).

Συγκεκριμένα, Ο Yevhen Netuzhylov, επικεφαλής του τμήματος της SBU στην Περιφέρεια του Τσερνίχιβ στην βόρεια Ουκρανία, αντικαταστάθηκε από τον Oleksiy Lyakh.

Στην περιφέρεια Χερσώνα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας παραμένει υπό κατοχή, ο Άρτεμ Μπορίσεβιτς διορίστηκε στη θέση του Σέρχι Κριβορούτσκο. Με διάταγμα, ο Ζελένκι αντικατέστησε τον Κριβορούτσκο, ο οποίος είχε απολυθεί από τον Μάρτιο λόγω της αποτυχίας του να προστατεύσει την περιοχή από τα ρωσικά στρατεύματα στην αρχή της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει αποπέμπψει και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών στο πλαίσιο μιας ευρείας εκκαθάρισης των υπηρεσιών ασφαλείας και της εισαγγελίας της χώρας έπειτα από πολλές αποσκιρτήσεις στη ρωσική πλευρά, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της SBU, Ιβάν Μπακάνοφ, παιδικός φίλος του Ζελένσκι . Η SBU έχει προσωπικό περίπου 30.000 ατόμων.

Πηγή: Ukrinform / Φωτογραφία αρχείου Reuters